Je administratie op orde brengen en bijhouden is niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Het kan behoorlijk lastig zijn. Over een tijdje is het weer tijd om je aangifte inkomstenbelasting te doen en dat is een tijdrovende klus, of toch niet?

Het lijkt nog zover weg maar voordat je het weet is het zover. Hoe ziet jouw administratie eruit? Is je administratie op orde zodat het doen van de aangifte inkomstenbelasting een fluitje van een cent is? Of is het juist verre van geordend en kost het je veel tijd en energie om alle documenten boven water te toveren? Het is prettig als je dan alle benodigde documenten geordend en bij de hand hebt, dat scheelt behoorlijk wat tijd én energie.

3 Redenen om je administratie op orde te brengen:

Bespaart tijd

Het lijkt heel verleidelijk om de post die op je deurmat valt of in je digitale brievenbus even op een stapeltje te leggen of in je inbox te laten zitten. Voordat je het weet is de stapel post en je inbox zo onoverzichtelijk geworden dat je het niet meer ziet zitten om eraan te beginnen. Je stelt het steeds verder uit en als je er uiteindelijk aan begint, ben je uren bezig orde in de chaos te scheppen. Nu bijhouden, bespaart je niet alleen tijd maar kost je ook minder energie.

Rust en overzicht

Heb jij inzicht in je inkomsten en uitgaven? Weet je welke incasso’s er automatisch van je rekening afgaan? Zie je aan het einde van de maand wel – of wellicht eerder 😉 -of je nog kunt pinnen of niet? En zijn je facturen op tijd betaald? Of valt er wel eens een brief van een incassobureau of deurwaarder op je deurmat. Wanneer je administratie op orde is, heb je meer overzicht in je inkomsten en uitgaven. Zo loop je niet (meer) achter de feiten aan. Je administratie op orde geeft rust.

Bespaart geld

De laatste – en niet geheel onbelangrijke – reden is dat je administratie op orde je geld bespaart. Doordat je administratie op orde is, kun je beter zien waar de knelpunten zitten. Hoe en waarop je kunt besparen of juist hoe en hoeveel je meer kunt sparen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen om je administratie op orde te brengen, maar de belangrijkste reden is dat overzicht in je administratie hebt en deze onder controle hebt en houdt.

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een mail naar info@organizedbyme.nl of bel 06 40 98 00 04. Wanneer we niet in de gelegenheid zijn om je telefoontje te beantwoorden, spreek dan je naam en telefoonnummer in en we bellen je z.s.m. terug.

Organized by ME | Esther van Dijk