Neem je je na iedere opruimactie weer voor om je huis nu ook écht opgeruimd te houden? Maar zwerven er binnen de kortste keren allerlei spullen door je huis en stapelt de vaat zich weer op het aanrecht op? Pas dan deze 5 simpele gewoontes toe en je huis ziet er op dagelijkse basis een stuk opgeruimder uit!

5 Simpele gewoontes

Vaste plek

Geef alle spullen een vaste plek. Dit maakt het opruimen ervan gemakkelijker. Weet je niet wat een goede plek is voor een bepaald voorwerp? Houd dan het volgende in gedachten: Bewaar spullen zoveel mogelijk waar je ze gebruikt.

Leeg aanrecht

Ruim na iedere maaltijd direct de tafel af en maak het aanrecht leeg en schoon. Wanneer je dit iedere dag doet, kost dit je niet meer dan 15 minuten van je tijd. Je keuken ziet er een stuk opgeruimder uit en het levert je een prettig gevoel op iedere keer wanneer je in de keuken komt. Meer snelle keukenklussen vind je in het artikel ‘Dagelijks de keuken slim aan kant’.

Routine

Neem iedere avond voordat je naar bed gaat 10 minuten de tijd om niet alleen in de keuken maar ook in de woonkamer en hal de dagelijkse rommel op te ruimen. Dit helpt nieuwe rommel voorkomen en zorgt ervoor dat je leefruimte er iedere dag opgeruimd uitziet. Hoe je dat handig aanpakt, lees je hier.

Kleding

Beslis ’s avonds bij het naar bed gaan wat je met de gedragen kleding van die dag doet. Wat gewassen moet worden, doe je in de wasmand. Wat nog prima een dagje mee kan, hang je op een hanger en laat je voor het open raam luchten voordat je het terug hangt in je kast.

Schone was

Heb je de schone was gevouwen en/of gestreken? Wat doe je er dan mee? Ligt het nog een paar dagen op de plaats waar je het gevouwen en gestreken hebt? Of ligt het misschien dagen in de wasmand op de slaapkamer en stoor je je er iedere keer weer aan als je er langs loopt? Berg de schone was na het vouwen en strijken direct op in de kast. Kost misschien 10 minuten meer inspanning maar geeft direct een opgeruimder aanblik.

Het vergt wel wat discipline om deze 5 simpele gewoontes je eigen te maken. Maar hou vol! Het maakt het opruimen steeds gemakkelijker en het kost uiteindelijk minder tijd en energie.

Tip:

Leg de lat voor jezelf niet te hoog. Lukt het een dagje niet? Niet getreurd, morgen is er weer een dag en pak je de draad gewoon weer op.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.