Hoe ziet jouw auto er van binnen uit? Netjes opgeruimd en geen kruimeltje op de bekleding? Of zwerven er hier en daar (snoep)papiertjes of kruimels rond en liggen er ‘vergeten’ speelgoed, boekjes of andere dingen in je auto?

Onze auto is regelmatig een bende al zeg ik het zelf. Er worden door ons vele uurtjes in doorgebracht en met regelmaat wordt erin gegeten en gedronken. Het is voor ons daarom goed om zo nu en dan de auto eens grondig uit te mesten en alle snoeppapiertjes, drankverpakkingen, lege zakjes en wat al niet meer uit de auto te halen.

Naast al deze rommeltjes liggen er in je auto misschien ook wel wat speelgoed, boekjes, tijdschriften en spelletjes voor de kids om ze onderweg zoet te houden. Op de een of andere manier worden deze spullen bij thuiskomst maar niet mee naar binnen genomen en zwerven maanden door je auto.

Het is dan ook geen overbodige luxe om je auto zo nu en dan eens flink uit te mesten en te ontdoen van alle overbodige spullen en afval.

Dit heb je nodig:

Doel:

Een opgeruimde auto

Tijd:

Ca. 20 – 30 minuten

Nodig:

Vuilniszakken, lege doos of krat

Opruimen in je auto? Zo doe je dat:

Om te beginnen pak je alle bovenstaande benodigdheden erbij. Heb je alles bij de hand? Dan kun je nu starten met het opruimen van je auto.

Verzamelen

Als eerste verzamel je alles wat niet in de auto thuishoort en eigenlijk gewoon weg kan en doe dat in de vuilniszak. Vergeet niet in het dashboardkastje te kijken en check ook de vakken in de deuren, het asbakje en andere hoekjes en gaatjes waarin allerlei afval, speelgoed of papier verstopt kan zitten.

Heb je al het afval verzameld en in de vuilniszak gedaan? Verzamel dan vervolgens de spullen die niet in de auto thuishoren maar ook niet weggegooid hoeven worden. Stop deze allemaal in een doos of krat en breng ze naar de plek waar ze wel thuishoren. Zo, dat ruimt al lekker op!

Sorteren

Dan liggen er als het goed is nu alleen nog spullen in je auto die je daar ook in wilt hebben of die daar thuishoren. Haal deze spullen eerst even uit je auto om overzicht te krijgen van wat voor spullen het allemaal zijn en hoeveel.

Bekijk alles nog eens met een kritisch oog. Heb je bijvoorbeeld écht vier ijskrabbers nodig? Of heb je er aan één wel voldoende?  Bewaar alleen spullen in je auto die je daar ook écht wilt bewaren of nodig hebt.

Geef deze spullen een handige plek in de auto. In de meeste auto’s schuilen vaak tal van opbergmogelijkheden. Niet alleen in het dashboardkastje, maar ook in de zijvakken van de deuren, vakken achter de stoelen en andere vakjes die je in een auto kunt vinden. Zorg ervoor dat de spullen niet los kunnen rondslingeren in je auto.

Heeft jouw auto onvoldoende opbergmogelijkheden? Maak dan gebruik van handige auto-organizers waarin je de spullen kunt opbergen. Neem hier eens een kijkje om ideeën op te doen.

Schoonmaken

Zo nu is je auto ontdaan van alle afval en overbodige spullen, mooi zo! Heb je zin en tijd om gelijk ook de auto aan de binnenkant schoon te maken? Hier lees je hoe je dat handig aanpakt. Lukt dat niet meteen? Plan dan binnenkort een moment om je auto aan de binnenkant schoon te maken.

Wat is handig om in de auto te bewaren?

In de winter kan het praktisch zijn om ijskrabbers, handschoenen, antivries, warmtedeken en allerlei winteraccessoires in je auto bij de hand te hebben. Wat handig is om in je auto te bewaren? Dat is voor iedereen anders. Maar er zijn wel een aantal dingen die tot de basisuitrusting van je auto behoren.

Tot de basisuitrusting van de auto behoren

 • Handleiding van de auto
 • Schadeformulier
 • Gevaren driehoek en veiligheidsvest
 • Noodhamer en brandblusser
 • Reservelampen
 • EHBO kit

Al naar gelang aan te vullen met:

 • Voldoende eten en drinken
 • Dekens
 • Paraplu
 • Waxinelichtjes en lucifers
 • Zaklamp
 • Papieren zakdoekjes
 • Pen en papier
 • Muntgeld

Ga je regelmatig met de auto naar het buitenland? Check dan voor vertrek welke spullen je daar verplicht in de auto moet hebben. Dit kan per land nog wel eens anders zijn. En check meteen ook even wat je nodig hebt in de landen waar je doorheen rijdt om je bestemming te bereiken 😉.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.