Besparen en verdienen met opruimen? Ja, dat kan! Want wanneer je gaat opruimen, vind je nog wel eens een voorwerp terug waarvan je niet meer wist dat je het had. Of je vindt hier en daar wat (munt)geld of waarde- en tegoedbonnen terug. Zowel bij het terugvinden van spullen als het terugvinden van een waarde- of tegoedbon valt er te besparen of geld te verdienen. Maar ook het verkopen van overtollige spullen levert geld op.

Besparen

‘Oh ja…’

“….dat is waar ook, ik wist niet dat ik dat nog had”. Komt deze uitspraak je bekend voor?
Als je niet meer precies weet welke spullen je in huis hebt, of ze niet meer weet te vinden, kan het voorkomen dat je nieuwe exemplaren aanschaft terwijl je deze gewoon al in huis blijkt te hebben.

Door te weten welke spullen er in huis zijn en waar je ze bewaart, voorkom je dubbele uitgaven en bespaar je geld.

Bonnen

Met het terugvinden van waarde- of tegoedbonnen kun je jezelf een hoop geld besparen. Je kunt met deze bonnen de aankopen doen in plaats van er geld aan uit te geven. Denk maar eens aan de bonnen die je voor je verjaardag krijgt, tijdens de feestdagen of als bedankje. Cadeaubonnen, boekenbonnen, VVV-bonnen, dinerbonnen, bioscoopbonnen,… ze raken vaak verloren tussen stapels papieren of ze verdwijnen in een la waarna ze vervolgens worden vergeten.

Bewaar bonnen op een vaste plek en neem ze mee tijdens een dagje shoppen. Je kunt ze natuurlijk ook in je handtas bewaren. Zo heb je altijd de bonnen bij de hand wanneer je ze nodig hebt.

Betaal op tijd

Voorkom incasso- en/of deurwaarderskosten en betaal op tijd. Zorg dan ook dat je administratie op orde is. Met een overzichtelijke administratie verklein je de kans dat je vergeet een rekening te betalen. Zo voorkom je onnodige kosten en bespaar je geld.

Verdienen

Muntgeld

Tijdens het opruimen komt het vast wel eens voor dat je hier en daar wat (munt)geld tegenkomt. Bijvoorbeeld in een oude portemonnee, handtas, in de zakken van een kledingstuk of in de rommellade.

Roep een potje in het leven waarin je de losse muntjes kunt stoppen als je deze ‘even’ kwijt wilt. Zet het potje op een eenvoudig te bereiken, vaste plek zodat je er met gemak bij kunt om de munten erin te kunnen stoppen. Altijd handig voor als er onverwacht een collecte aan de deur komt.

Loten

Ook staatsloten, krasloten of loten van verschillende loterijen waaraan je wel eens meedoet, kunnen snel verloren raken. Wanneer je nu eindelijk eens die stapel met papieren wilt gaan sorteren, kan het zomaar zijn dat juist daar nét dat ene lot tussen zit wat je al een tijdje kwijt was. En als je meteen wilt gaan checken of je prijs hebt, blijkt de incasseerdatum verstreken…. Dat noem ik nou écht balen!

Gebruik voor het bewaren van loten een mapje of envelop die je op een vaste plek bewaart. Bijvoorbeeld in een tijdschriftencassette bij je administratie of op een vaste plek in een lade.

Koopzegels

Neem je meestal koopzegels bij je boodschappen? Dat is gemakkelijk ‘sparen’ want de rente die je op een vol boekje krijgt, is hoger dan die op je (spaar)rekening. Maar plak je ze bij thuiskomst niet meteen in het zegelboekje dan is de kans groot dat ze achterblijven in je tas of portemonnee en kun je dat extraatje mislopen.

Plak nadat je de boodschappen hebt opgeruimd direct de zegels in het zegelboekje. Zo weet je zeker dat ze niet verloren gaan. Of ga ze digitaal sparen: gemakkelijk en snel.

Verkopen

Heb je spullen die je zelf niet meer kunt of wilt gebruiken? Maar kunnen ze nog best een tweede ronde mee? Overweeg deze spullen te verkopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens de rommelmarkt op Koningsdag een garage sale of een kofferbakverkoop bij jou in de buurt. Kun je niet zo lang wachten of vindt er in de buurt geen garage sale of kofferbakverkoop plaats? Dan kun je je spullen ook verkopen via de verschillende verkoopgroepen op Facebook of via Marktplaats.

Aan de slag!

Enthousiast geworden? Waar wacht je nog op? Oh ja; lees ook nog even deze tips voor een succesvolle verkoop op Marktplaats. Veel succes!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.