Besparen en verdienen met opruimen? Jazeker, dat kan! Tijdens het opruimen, kom je vast wel eens iets tegen waarvan je niet meer wist dat je het had. Of je vindt (munt)geld, of waarde- en tegoedbonnen. Zowel bij het terugvinden van spullen als het vinden van een waarde- of tegoedbon valt er te besparen en/of geld te verdienen. Maar ook het verkopen van overtollige spullen levert geld op.

Besparen

Oh ja…

“….dat is waar ook, ik wist niet dat ik dat nog had”. Komt deze uitspraak je bekend voor?
Wanneer je niet meer precies weet welke spullen je in huis hebt, of deze niet meer weet te vinden, kan het voorkomen dat je nieuwe exemplaren aanschaft terwijl je ze al in huis hebt. Door te weten welke spullen er in huis zijn en waar je ze bewaart, voorkom je dubbele uitgaven en bespaar je geld.

Bonnen

Met het terugvinden van waarde- of tegoedbonnen kun je jezelf een hoop geld besparen. Je kunt met deze bonnen de aankopen doen in plaats van er geld aan uit te geven. Denk maar eens aan de bonnen die je voor je verjaardag krijgt of tijdens feestdagen, of als bedankje. Cadeaubonnen, boekenbonnen, saunabonnen, dinerbonnen, bioscoopbonnen,… ze raken vaak verloren in stapels papieren of ze verdwijnen in een la en je vergeet dat ze er zijn. Bewaar deze bonnen op een vaste plek en neem ze mee tijdens een dagje shoppen. Je kunt ze natuurlijk ook in je handtas bewaren, zo heb je ze altijd bij je wanneer je deze nodig hebt.

Betaal op tijd

Voorkom incasso- en/of deurwaarderkosten en betaal op tijd. Zorg dat je administratie op orde is dan is de kans kleiner dat je vergeet een rekening te betalen, voorkom je onnodige kosten en bespaar je geld.

Verdienen

Muntgeld

Wanneer je gaat opruimen kan het ook voorkomen dat er hier en daar wat (munt)geld tevoorschijn komt. Bijvoorbeeld in een oude portemonnee of handtas, in een kledingstuk of rommellade. Roep een potje in het leven waarin je de losse muntjes kunt stoppen als je deze ‘even’ kwijt wilt. Zet het potje op een gemakkelijk te bereiken, vaste plek zodat je er met gemak bij kunt om de muntjes in te deponeren die je even kwijt wilt. Altijd handig voor als er onverwacht een collecte aan de deur komt ?.

Loten

Ook staatsloten, krasloten of loten van verschillende loterijen waaraan je wel eens meedoet, kunnen  snel verloren raken. Wanneer je nu eindelijk eens die stapel met papieren wilt gaan sorteren, kan het zomaar zijn dat juist dáár dat ene lot tussen zit wat je al een tijdje kwijt was. En als je meteen wilt gaan checken of je prijs hebt, blijkt de incasseerdatum verstreken…. Dat noem ik nou écht balen! Gebruik voor het bewaren van loten een mapje of envelop die je op een vaste plek bewaard. Bijvoorbeeld in een tijdschriftencassette bij je administratie of op een vaste plek in een lade,

Koopzegels

Schaf je koopzegels aan bij je boodschappen? Dat is gemakkelijk ‘sparen’ want de rente die je op een vol boekje krijgt is hoger dan die op je (spaar)rekening. Maar plak je ze bij thuiskomst niet meteen in het zegelboekje? Dan is de kans groot dat ze achterblijven in je (jas)zak, portemonnee of tussen de papieren raken en kun je dat extraatje mislopen. Plak nadat je de boodschappen hebt opgeruimd direct de zegels in het zegelboekje, zo weet je zeker dat ze niet verloren gaan.

Verkopen

Heb je spullen die je zelf niet meer kunt of wilt gebruiken? Maar kunnen ze nog best een tweede ronde mee? Overweeg deze spullen te verkopen. Dit kun je doen tijdens de rommelmarkt op Koningsdag, een garage sale of een kofferbakverkoop bij jou in de buurt. Kun je niet zo lang wachten of vindt er in de buurt geen garage sale of kofferbakverkoop plaats? Dan kun je je spullen ook verkopen via de verschillende verkoopgroepen op Facebook of via Marktplaats.

Aan de slag!

Enthousiast geworden? Waar wacht je dan nog op? Het is bijna Koningsdag dus je hebt nog een paar dagen de tijd om je spullen uit te zoeken en te sorteren voor de rommelmarkt. En lees nog even deze tips voor een succesvolle verkoop op de rommelmarkt tijdens Koningsdag. Succes!

Organized by ME | Esther van Dijk