Iedere dag steeds weer hetzelfde; de keuken opruimen. Er zijn nou eenmaal van die klussen die iedere dag moeten gebeuren. Maar op welk moment doe jij deze klusjes? Heb je daar een vaste routine voor of schieten deze klusjes er regelmatig bij in? Vind je deze klusjes vervelend en maak je er daarom geen tijd voor of heb je er misschien gewoon geen zin in?

Heb je enig idee hoeveel tijd deze klusjes eigenlijk in beslag nemen? Veel van de dagelijks terugkerende klusjes zijn zo gepiept. Ze nemen vaak niet meer dan 5 minuten van je tijd in beslag.

Het is misschien leuk om eens een keertje bij te houden hoe lang je eigenlijk met zo’n klusje bezig bent. Je zult vast verrast zijn hoe weinig tijd sommige klussen in beslag nemen. Gebruik voor het bijhouden van de tijd een kookwekker of de timer van je mobiele telefoon. Soms lijkt iets misschien een hele klus maar je zult zien dat de tijdsinvestering eigenlijk best meevalt.

Doe een aantal klusjes dagelijks ‘tussen de bedrijven door’. Bijvoorbeeld tijdens het eten koken, tijdens de reclameblokken op TV of als je even 5 minuten ‘over’ hebt. 5 Minuten vrijmaken moet wel lukken toch?

Dagelijks 10 snelle klusjes;

ze kosten slechts 5 minuten van je tijd:

  1. Ruim de vaatwasser in
  2. Ruim de vaatwasser uit
  3. Veeg de vloer aan
  4. Dek de tafel
  5. Ruim de tafel af
  6. Haal een doekje over het fornuis
  7. Haal een doekje door de magnetron
  8. Gooi het afval weg
  9. Verschoon de prullenbak
  10. Poets de gootsteen

Doe je deze klusjes dagelijks ‘tussen de bedrijven door’? Dan schiet er niet zo snel meer een klusje bij in en blijft je keuken dagelijks slim aan kant.

Er zijn vast nog meer klusjes te bedenken die je aan dit rijtje kunt toevoegen, ik vind het leuk als je deze met me zou willen delen.

Tip:

Lees ook het artikel ‘5 Simpele gewoontes voor een opgeruimd huis’ om je huis er op dagelijkse basis een stuk opgeruimder uit te laten zien.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Blijf er niet mee zitten! Mail of bel me en stel je vraag dan kun je mij vertellen waar je tegenaan loopt en wat je belangrijkste knelpunten zijn. Samen bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis trips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen