Iedere dag steeds hetzelfde; de keuken opruimen. Er zijn nou eenmaal van die klussen die iedere dag moeten gebeuren, dat is een feit. Maar op welk moment doe jij deze klusjes? Heb je daar een vaste routine voor of schieten deze klusjes er regelmatig bij in? Vind je het vervelende klusjes en maak je er geen tijd voor? Vergeet je het steeds of heb je er misschien gewoon geen zin in?

Heb je een idee hoeveel tijd deze klusjes eigenlijk in beslag nemen? Veel van de dagelijks terugkerende klusjes zijn zo gepiept. Ze nemen vaak niet meer dan 5 minuten van je tijd in beslag. Het is misschien leuk om eens een keertje bij te houden hoe lang je eigenlijk met zo’n klusje bezig bent. Je zult misschien wel verrast zijn hoe weinig tijd sommige klusjes in beslag nemen. Gebruik hiervoor een kookwekker  of de timer van je mobiele telefoon. Het lijkt misschien een hele klus maar je zult zien dat de tijdsinvestering eigenlijk best meevalt.

Doe dagelijks een aantal klusjes ‘tussen de bedrijven door’. Bijvoorbeeld tijdens het eten koken, tijdens de reclameblokken op TV of als je even 5 minuten ‘over’ hebt.

Dagelijks 10 snelle klusje: ze kosten slechts 5 minuten van je tijd:

  1. Poets de gootsteen
  2. Ruimt de vaatwasser in
  3. Ruim de vaatwasser uit
  4. Veeg de vloer aan
  5. Dek de tafel
  6. Ruim de tafel af
  7. Haal een doekje over het fornuis
  8. Haal een doekje door de magnetron
  9. Gooi het afval weg
  10. Verschoon de prullenbak

Doe je deze klusjes dagelijks ‘tussen de bedrijven door’? Dan schiet er niet zo snel meer een klusje bij in en blijft je keuken dagelijks slim aan kant. .