Een dagje strand is altijd leuk en gezellig om te doen. Met je gezin eropuit of met familie of vrienden even lekker relaxen. Zonnebaden op je handdoek, met je voeten in het warme zand. Een verfrissende duik in het zoute water, lekker lezen in een goed boek of tijdschrift, zandkastelen bouwen en nog veel meer.

Maar de voorbereidingen voor een dagje strand zijn niet voor iedereen ontspannen. Voor sommigen leveren de voorbereiding op een dagje strand – net als bij de vakantievoorbereidingen – behoorlijk wat stress op. Want ja, hoe pak je dat handig aan en wat neem je allemaal mee?

Met onderstaande tips en checklist ga je goed voorbereid op pad en kun je heerlijk genieten van een heerlijk dagje strand.

Dagje strand? 6 slimme tips!

Toilettas of etui

Voorkom eindeloos graven op de bodem van je tas en neem een toilettasje of etui mee. Hierin bewaar je de kleine spulletjes zoals lippenstift, elastiekjes, kam of zonnebril en is ook handig om pleisters en pijnstillers in mee te nemen.

Zakjes en tasjes

Neem je een telefoon, speaker, radio of andere elektronica mee naar het strand? Stop deze dan in een boterhamzakje of plastic tas. Zo bescherm je deze spullen tegen water en zand.

Aan het einde van de dag kun je er ook je natte zwemspullen in mee naar huis nemen of de schelpen en stenen die de kinderen gedurende de dag verzameld hebben.

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is het belangrijkste item voor een dagje zon, zee en strand. Ook al verbrand je huid meestal niet dan is het nog steeds verstandig om jezelf goed te beschermen tegen de UV stralen van de zon.

Kies een factor die bij je past en smeer je direct in zodra je op het strand geïnstalleerd bent. Smeer in de loop van de dag nog regelmatig bij. Ook wanneer je net in het water bent geweest en een waterbestendige zonnebrand gebruikt.

Extra handdoek

Natuurlijk neem je voor iedereen een strandlaken mee om lekker languit op te liggen. Doordat je deze de hele dag gebruikt en je erop gaat liggen als je uit het water komt, worden deze handdoeken nat en zanderig. Niet lekker om er dan je gezicht nog mee af te drogen.

Neem daarom één of twee extra handdoeken mee. Laat deze in de tas zitten om ze droog en zandvrij te houden

Lekker lezen

Wat is een dagje strand zonder een goed boek of gezellig tijdschrift? Je kunt je heerlijk verliezen in het lezen van een goed verhaal met het geluid van de golven op de achtergrond.

Kies daarom een gemakkelijk leesbaar boek of tijdschrift uit want op het strand is veel te zien en te beleven. Zo pak je na iedere afleiding gemakkelijk het verhaal weer op.

Eten en drinken

Neem voldoende water en/of ander drinken mee. Wikkel de flessen in handdoeken, zo blijven ze lekker koel.

Overweeg een koeltas of koelbox mee te nemen voor de etenswaren. Fruit, broodjes en andere lekkernijen blijven hierin lekker lang gekoeld en je hebt alles direct bij de hand.

Vergeet ook niet een vorkje in het bakje fruit te stoppen. Zo voorkom je bij het pakken van een stukje fruit dat er zand aan komt ;-).

Oh jee, wat neem ik mee?

Een handige checklist!

Een goed gevulde strandtas is van essentieel belang, het kan je dag maken of breken. Want een dagje strand wordt al wat minder geslaagd als blijkt – net nadat je je geïnstalleerd hebt op je favoriete strand – dat je de zonnebrandcrème of handdoek vergeten bent.

Om ervoor te zorgen dat je niet iedere keer opnieuw moet bedenken wat je allemaal mee wilt nemen, heb ik een checklist voor je opgesteld. Met deze handige checklist weet je zeker dat je niks vergeet voor een heerlijk dagje genieten aan het strand.

En ontbreekt er op deze checklist een item wat jij absoluut niet mag vergeten? Noteer dat dan meteen op de lijst in het notitie vakje.

Dus, ga je binnenkort een dagje naar het strand? Loop deze handige checklist dan even na om er een geslaagde dag van te maken.

Welk strand kies je?

Plannen om een dagje naar het strand te gaan maar je weet nog niet naar welk strand je zult gaan? Neem eens een kijkje op deze site en doe inspiratie op.

Alvast een zonnige en ontspannen dag gewenst!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag. Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.