Je auto opruimen schiet er vaak bij in, want zeg eens eerlijk: hoe ziet jouw auto er aan de binnenkant uit? Netjes opgeruimd en geen kruimeltje op de bekleding? Of zwerven er hier en daar (snoep)papiertjes of kruimels rond en liggen er ‘vergeten’ speelgoed, boekjes of andere dingen in je auto?

Onze auto is regelmatig een bende al zeg ik het zelf. Er worden door ons vele uurtjes in de auto doorgebracht en met regelmaat wordt erin gegeten en gedronken. Daarom gaan we zo nu en dan eens de auto opruimen en alle snoeppapiertjes, drinkverpakkingen, lege zakjes en wat al niet meer uit de auto te halen. Naast al deze rommeltjes wordt er ook aardig wat speelgoed, boeken, tijdschriften en spelletjes voor onderweg mee de auto in gesjouwd. Maar op de een of andere manier worden deze spullen bij thuiskomst niet mee naar binnen genomen.

De auto opruimen is dus geen overbodige luxe. Het is dan ook fijn om af en toe eens orde op zaken te stellen en je auto te ontdoen van al het afval en overbodige spullen.

Dit heb je nodig:

Doel:

Een opgeruimde auto

Tijd:

Ca. 20 – 30 minuten

Nodig:

Vuilniszakken, lege doos of krat

Opruimen in je auto? Zo doe je dat:

Heb je alle benodigdheden bij de hand? Dan kun je nu starten met je auto opruimen. Doe alle spullen die niet in de auto thuishoren en gewoon weg kunnen in de vuilniszak. Vergeet ook niet in het dashboardkastje te kijken en de vakken in de deuren, het asbakje en andere hoekjes en gaatjes waarin allerlei afval, speelgoed of papier verstopt kan zitten.

Zit alles wat weg kan in de vuilniszak? Verzamel dan nu de spulletjes die niet weg kunnen maar ook niet in de auto thuishoren. Stop deze spullen in een doos/krat en breng ze naar de plek waar ze wel thuishoren. Zo, dat ruimt al lekker op!

Dan blijven er alleen nog spullen over die je wel wilt bewaren én in de auto thuis horen. Neem deze spullen eerst uit je auto om overzicht te krijgen en te zien wat er allemaal is. Want wie weet liggen er wel 4 ijskrabbers in je auto. Bekijk de spullen nog eens kritisch en leg alleen die spullen terug die je ook daadwerkelijk in je auto wilt bewaren of nodig hebt.

Leg deze spullen op handige plek in de auto. Auto’s bieden vaak tal van opbergmogelijkheden. Niet alleen in het dashboardkastje, maar ook in de zijvakken van de deuren, vakken achter de stoelen en andere vakjes die je in een auto kunt vinden. Zorg ervoor dat de spullen niet los kunnen rondslingeren in je auto.

Heeft jouw auto onvoldoende opbergmogelijkheden? Er bestaan tal van auto-organizers waarin je spullen kunt opbergen. Neem hier eens een kijkje om ideeën op te doen.

Zo nu is je auto ontdaan van alle afval en overbodige spullen, dat ruimt lekker op. Heb je zin en tijd om ook gelijk de auto aan de binnenkant schoon te maken? Dan lees je hier hoe je dat handig aanpakt.

Wat is handig om in de auto te bewaren?

In de zomer kun je ijskrabbers, handschoenen, antivries, warmtedeken en allerlei winteraccessoires uit je auto halen. Welke spullen gemakkelijk zijn om in je auto te bewaren? Dat varieert van persoon tot persoon maar er zijn wel een aantal dingen die handig zijn om bij je te hebben. Een aantal zaken op een rij:

Tot de basisuitrusting van de auto behoren

 • Handleiding van de auto
 • Schadeformulier
 • Gevaren driehoek en veiligheidsvest
 • Noodhamer en brandblusser
 • Reservelampen
 • EHBO kit

Al naar gelang aan te vullen met:

 • Voldoende eten en drinken
 • Dekens
 • Paraplu
 • Waxinelichtjes en lucifers
 • Zaklamp
 • Papieren zakdoekjes
 • Pen en papier
 • Muntgeld

Ga je naar het buitenland op vakantie? Check dan welke spullen je daar verplicht in de auto moet hebben, dit verschilt per land. Je kunt dit terugvinden op de site van de ANWB. Check niet alleen het land waar je naar toe gaat maar ook de landen waar je doorheen rijdt om je bestemming te bereiken.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Blijf er niet mee zitten! Mail of bel me en stel je vraag dan kun je mij vertellen waar je tegenaan loopt en wat je belangrijkste knelpunten zijn. Samen bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis trips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen