Wanneer zich een ingrijpende levensgebeurtenis voordoet, kan dat je leven behoorlijk op z’n kop zetten.

Het krijgen van een kind, een scheiding, verhuizen, een (chronische) ziekte van jou of een dierbare, plotseling mantelzorger zijn of het overlijden van een dierbare zijn dé levensgebeurtenissen die een zeer grote impact op een mensenleven hebben.

Een nieuwe situatie vraagt zoveel tijd, zorg en energie dat je gewoonweg niet aan de gewone dingen toekomt. Je hebt je handen eraan vol en je raakt (tijdelijk) de grip op je huishouden kwijt waardoor het langzaam in chaos belandt.

Maar ook als zich geen ingrijpende levensgebeurtenis voordoet, kan het voorkomen dat je het overzicht tijdelijk kwijtraakt.

Want misschien ben je wel de hele week aan het werk en moet je daarnaast het huishouden draaiende houden, de kinderen verzorgen, je sociale contacten onderhouden, wil je graag sporten en ben je ook nog vrijwilliger bij een vereniging.

Als je basis dan niet voldoende op orde is, kan het nog best lastig zijn om het overzicht te behouden en alle ballen hoog te houden.

Het hoeft geen toonzaal te zijn

Het gaat er helemaal niet om of je huis helemaal spic en span is of dat het eruit ziet als op een foto van een fancy woonmagazine.

Waar het om gaat is dat de basis van je huishouden op orde is zodat je blindelings je spullen en papieren weet te vinden wanneer dat nodig is en je geen uren kwijt bent met zoeken naar dat éne voorwerp of dat éne document.

Maar het is ook fijn als je binnen een handomdraai je huis toonbaar kunt maken wanneer er onverwacht iemand op bezoek komt.

Is de basis op orde? Dan heb je het gevoel de controle te hebben in plaats van het gevoel achter de feiten aan te lopen.

Persoonlijke ervaring

Als professional organizer weet ik natuurlijk dat het heel fijn is als je de basis van je huishouden op orde hebt. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden.

Enige tijd geleden ben ik geconfronteerd met ziekte waardoor ons gezinsleven even behoorlijk op z’n kop kwam te staan.

Mijn man en kinderen werden in één klap min of meer mantelzorger en moesten alle ballen in het huishouden hoog zien te houden. Dit alles naast hun werk en school.

Het was heel fijn dat de basis in ons huishouden goed op orde is. Dat maakte het voor hen wat gemakkelijker om alles bij te houden. En nu ik weer een beetje mee kan draaien in het huishouden, zijn de achterstanden die de afgelopen periode zijn opgelopen beperkt gebleven en redelijk snel weer weggewerkt.

Over een tijdje ben ik weer een aantal weken uit de roulatie. Het is een geruststellende gedachte dat de basis in ons huishouden op orde is en dat het ook werkt.

Zo kunnen mijn man en kinderen ook dan weer naast hun werk en school het huishouden gemakkelijker bijhouden.

Wil jij dat ook?

Denk je na het lezen van deze blog: ‘Hé, dat wil ik ook, de basis op orde!’ Twijfel dan niet langer en neem vrijblijvend contact met me op. Geef aan waar jij wel wat hulp bij kunt gebruiken of waar je tegenaan loopt. Dan kijken we samen naar wat ik voor jou kan betekenen.

Hoor ik binnenkort van je?

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen