De Ladder – Waarom veranderen zo moeilijk is

En welke 3 stappen wél werken

Wat heeft een ladder daar nu mee te maken? Eerst even een korte introductie:
Na de feestdagen in december staat het nieuwe jaar alweer voor de deur. Een tijd waarin de goede voornemens uit de kast getrokken worden. De één wil gezonder gaan leven, de ander wil meer gaan bewegen en de volgende besluit nu ééns en voor altijd korte metten te maken met de chaos in huis. Maar ja, hóe pak je dat aan en hoe houd je dat vol? Wat is je doel? Heb je een plan? Wat voor support heb je? Zonder doel, plan en support is een goed voornemen gedoemd om te mislukken want er is meer voor nodig: verandering, en dat is nou net iets wat nog niet zo gemakkelijk is.

De ladder: 3 stappen naar verandering

In het boek ‘De ladder’ vertelt auteur en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar ons waarom veranderen zo belangrijk is en tegelijkertijd zo lastig is. Hij schrijft aan de hand van het principe van ‘De ladder’ in 3 stappen hoe je wel een verandering in gang kunt zetten.

Tiggelaar gebruikt een ladder als metafoor. Een praktisch en eenvoudig model: een ladder met 3 treden. De bovenste trede staat voor je doel, de middelste voor je gedrag en de onderste trede voor support.

Doel

Hoe stel je doelen die wél werken? Het is belangrijk dat je je doelen helder formuleert en bedenkt waarom deze voor jou belangrijk zijn. En natuurlijk waarom je er juist nu aan wilt gaan werken; wat is je motivatie?

Gedrag

Gedragsverandering is misschien wel het moeilijkste wat er is. Hoe kies je gedrag wat voor verandering zorgt? In kleine stapjes neemt de schrijver je mee in wat je kunt doen om je gedrag te veranderen. De basis is: denk in kleine, simpele stapjes en kies vooral gedrag wat je al leuk vindt!

Support

Welke support heb je nodig om te veranderen? Het klinkt  misschien eng om anderen van je goede voornemens op de hoogte te stellen maar toch is het een bewezen effectieve manier van veranderen. Dus zorg voor sociale support. En wat doe je op een moment dat je het moeilijk krijgt en op het punt staat om op te geven? Bedenk hiervoor van tevoren een plan.

Praktisch en toegankelijk boek

In acht hoofdstukken vertelt Tiggelaar waarom veranderen belangrijk is en welke stappen je naar verandering kunt nemen. Het is een inspirerend en nuttig boek voor iedereen en het leest ook nog eens lekker makkelijk weg. Nieuwsgierig? Bekijk in dit filmpje een korte samenvatting van het boek.

Alle informatie van ‘De Ladder’ op een rij:

De Ladder | Ben Tiggelaar | juni 2018 | 144 pagina’s | Hardcover € 17,95 | E-book € 12,99 | Tyler Roland Press

Bestellen

Benieuwd naar dit praktische en inspirerende boek? Twijfel niet langer en bestel het boek direct via onderstaande button.

Bestel nu bij Bol.com

By |2018-10-14T13:32:20+02:0014 oktober, 2018|Blog, Tips|Reacties uitgeschakeld voor De Ladder – Waarom veranderen zo moeilijk is

About the Author:

Professional organizer in het team van De Huishoudcoach® en is werkzaam in de regio Midden- en West-Brabant, Zuid-Holland en Midden Nederland. Esther geeft duidelijk houvast wanneer je het overzicht en de grip bent kwijtgeraakt en biedt vakkundig inzicht in en praktische oplossingen voor al je organisatieproblemen, zowel thuis als ook op kantoor. Daarnaast verzorgt Esther regelmatig praktische en inspirerende workshops, cursussen en lezingen over opruimen en organiseren.