Als professional organizer help ik drukbezette, ondernemende vrouwen overzicht en structuur aan te brengen in hun drukke leven. Het kan hiervoor nodig zijn om bepaald gedrag te veranderen.

Omdat veranderen zo ontzettend moeilijk is en ik mijn klanten daar goed bij wil begeleiden, heb ik met succes de masterclass De Ladder gevolgd van Ben Tiggelaar.

Hierdoor heb ik een licentie verkregen om het concept ‘De Ladder’ in mijn trainingen, workshops en coachingswerkzaamheden toe te passen. Een slim en eenvoudig model waarmee je stap voor stap verandering in gang kunt zetten.

Wat heeft een ladder eigenlijk met verandering te maken?

De Ladder: 3 stappen naar verandering

Mooie plannen of goede voornemens heeft iedereen. De één wil gezonder gaan leven, de ander wil graag meer grip op hun taken en tijd krijgen en de volgende besluit stappen te ondernemen om meer rust en ruimte in hun drukke leven te brengen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Wat is je doel? Heb je een plan? Wat voor support heb je? Zonder doel, plan en support is een goed voornemen gedoemd om te mislukken. Er is meer nodig om verandering door te voeren en dat is nou net iets wat niet zo gemakkelijk is.

In het boek ‘De ladder’ vertelt auteur en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar waarom veranderen zo belangrijk en tegelijkertijd zo lastig is. Hij schrijft aan de hand van het principe van ‘De ladder’ hoe je in 3 stappen wel een verandering in gang kunt zetten.

Tiggelaar gebruikt een ladder als metafoor / De ladder wordt gebruikt als metafoor. Een praktisch en eenvoudig model: een ladder met 3 treden. De bovenste trede staat voor je doel, de middelste voor je gedrag en de onderste trede voor support.

Welke 3 stappen wél werken

Doel

Hoe stel je doelen die wél werken? Het is belangrijk dat je je doelen zo concreet mogelijk formuleert en bedenkt waarom deze voor jou belangrijk zijn. En natuurlijk waarom je er juist nu aan wilt gaan werken; wat is je motivatie?

Gedrag

Gedragsverandering is misschien wel het moeilijkste wat er is. Hoe kies je gedrag wat voor verandering zorgt? In kleine stapjes neemt de schrijver je mee in wat je kunt doen om je gedrag te veranderen. De basis is: denk in kleine, simpele stapjes en kies vooral gedrag wat je al leuk vindt.

Support

Welke support heb je nodig om te veranderen? Het klinkt  misschien eng om anderen van je goede voornemens op de hoogte te stellen maar toch is het een bewezen effectieve manier waarop gedrag veranderen wel lukt. Zorg dan ook voor sociale support.

En wat doe je op een moment dat je het moeilijk krijgt en op het punt staat om op te geven? Bedenk hiervoor van tevoren een plan.

Praktisch en toegankelijk

In acht hoofdstukken vertelt Ben Tiggelaar waarom veranderen belangrijk is en welke stappen je naar verandering kunt nemen. Het is een inspirerend en nuttig boek voor iedereen en het leest ook nog eens lekker makkelijk weg.

Nieuwsgierig? Bekijk in dit filmpje een korte samenvatting van het boek.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen met alle plezier.

Ik kijk uit naar je bericht!