De deurklink, je geeft ‘m dagelijks een hand maar er wordt zelden even een lapje overheen gehaald. Enig idee hoe vaak je dat eigenlijk zou moeten doen? Ze vormen een broeinest van bacteriën en daarom wordt geadviseerd deze regelmatig schoon te maken, ongeveer 1 x per maand. Van de deurklink van het toilet wordt geadviseerd deze bij iedere schoonmaakbeurt van het toilet goed af te nemen. 

Dit heb je nodig:

Doel: Schone deurklink
Tijd: Ca 20 minuten
Nodig: Emmer of teiltje, allesreiniger, lauwwarm water, microvezeldoekje (eventueel brandspiritus en keukenpapier)

Zo maak je de deurklink schoon:

Maak in een emmer een sopje van lauwwarm water en allesreiniger. Neem je emmertje sop en microvezeldoekje mee naar boven en begin bovenaan met het afnemen van de deurklinken. Begin bij een willekeurige deurklink en werk dan in de richting van de klok mee totdat je ze allemaal hebt gehad. Herhaal dit op elke verdieping.

Heb je geen verdiepingen maar woon je gelijkvloers? Begin dan bij de voordeur en werk met de klok mee naar rechts om alle deurklinken af te nemen totdat je weer bij de voordeur bent aanbeland.

Wanneer je de deurklinken regelmatig afneemt, is het gebruik van een sopje van lauwwarm water en allesreiniger voldoende. Zijn de deurklinken al een tijdje niet meer schoongemaakt? En wil je de deurklinken nu een keer echt vrij van bacteriën krijgen? Pak het dan iets anders aan. Neem dan een prop keukenpapier en doe er een scheutje brandspiritus op. Wrijf de deurklinken met de prop keukenpapier met spiritus schoon. Controleer wel eerst even of jouw deurklinken tegen spiritus bestand zijn. Neem daarna de deurklinken nog even af met een sopje van lauwwarm water en een microvezeldoekje.

Het schoonmaken van deurklinken toe aan je routines en neem ze maandelijks af.

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes