Heerlijk al dat verse fruit in de zomer! Fruit liefhebbers zouden er het liefst kilo’s van in huis halen! Maar ja, fruit is niet onbeperkt houdbaar. Veel fruitsoorten zijn na een week al niet meer te gebruiken. De vruchten zijn beschimmeld, uitgedroogd of zitten onder de fruitvliegjes. Elk soort fruit heeft z’n eigen manier van bewaren. Hieronder lees je hoe je de meest gebruikte fruitsoorten kunt bewaren.

8 Bewaartips voor zomer fruit:

Appels

Bewaar appels bij voorkeur in een kartonnen doos op een donkere plaats. Wanneer je appels per stuk in krantenpapier wikkelt, kun je ze nóg langer bewaren.

Sinaasappels

Sinaasappels houd je het langste goed in de groentelade van je koelkast

Mango

Laat een mango op kamertemperatuur rijpen. Wanneer ze rijp zijn, bewaar je ze op een koele plaats. De vrucht neemt gemakkelijk andere geuren en smaken op dus bewaar de mango bij voorkeur niet bij sterk ruikende producten.

Druiven

Deze kun je het beste bewaren in de verpakking waarin je ze koopt, een plastic bak of zak met perforatiegaten. Leg op de bodem van de bak of plastic zak een stukje keukenrol.

Nectarines en perziken

Laat nectarines en perziken buiten de koelkast rijpen. Zodra deze rijp zijn, leg je ze in een plastic zak in de groentelade van je koelkast

Kiwi’s

De kiwi bewaar je het beste in de groentelade van de koelkast. Wil je dat de kiwi niet te snel rijpt? Bewaar deze dan apart van andere fruitsoorten.

Meloenen

Deze bewaar je het beste buiten de koelkast totdat ze rijp zijn. Wanneer ze rijp zijn – als het kontje gemakkelijk in te drukken is en deze zoetig ruikt – leg je de meloen in de groentelade van de koelkast.

Aardbeien

Bewaar de aardbeien ongewassen in de originele verpakking, met op de bodem een stukje keukenpapier, in de koelkast.

Meer tips?

Raadpleeg dan de site van het voedingscentrum.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.