Geluk in een potje: In het Engels noemen ze het een memory jar, vrij vertaald in het Nederlands betekent het een ‘herinneringenpot’. Persoonlijk vind ik ‘geluk in een potje’, toch nét even wat gezelliger klinken. Een pot waarin je dingen stopt die je graag wilt blijven herinneren. Mooie momenten die niet met een foto vastgelegd zijn of kunnen worden maar die je absoluut wilt blijven herinneren.

Geluk in een potje op vakantie

Het begrip kende ik al een tijdje maar tijdens de zomervakantiehebben wij met ons gezin voor het eerst een‘memory jar’ gemaakt. Tijdens de vakantiehebben we zo nu en dan allemaal spontaan een briefje gepakt en hierop onze mooiste momenten van die dag geschreven. Ieder op zijn of haar eigen manier. De ene schrijft er een datum bij en de ander tekent er een leuke illustratie bij. Niet alleen grote of belangrijke momenten, zoals een dagje attractiepark zijn opgeschreven, maar ook de kleine geluksmomentjes zoals het genieten van een ondergaande zon want die vergeet je vaak het snelst.

Zelf heb ik erg genoten van een spontane, lekkere, gezellige bbq op een heerlijke lange zwoele zomeravond. Gewoon gezellig met z’n viertjes bij ons in de tuin. Een van mijn zoons heeft opgeschreven dat hij het heel leuk vond om op een avond op de fiets een ijsje te gaan eten in een dorpje verderop. De andere zoon vond het dagje attractiepark helemaal ‘te vet’! Iedereen heeft zijn of haar eigen geniet momenten.

Alle briefjes hebben we in een glazen pot gestopt en op een leuke plek in de keuken neergezet. Zo af en toe pakken we de pot erbij. We lezen de briefjes die erin zitten en herbeleven die mooie momenten weer helemaal opnieuw.

Een nieuw jaar

Dit waren alleen nog maar de mooie momenten van de zomervakantie maar ik heb het voornemen er nu voor ieder jaar een te gaan maken. Een mooie, glazen pot waarin we onze herinneringen, geschreven op gekleurde post-it velletjes, stoppen. Aan het einde van het jaar hebben we een pot vol klein geluk om aan terug te denken.

Naast briefjes met geluk kun je de pot ook vullen met entree kaartjes van je favoriete concert, theaterstuk, musical, attractiepark of een ander voorwerp waarmee je een mooi of geluksmoment kunt vastleggen.

Enthousiast over het idee? Maak voor 2016 ook een ‘pot met geluk’ zodat jij voortaan  je mooiste momenten keer op keer kunt herbeleven!

Organized by ME | Esther van Dijk