De gootsteen schoonmaken is af en toe hard nodig want de gootsteen heeft het dagelijks behoorlijk zwaar te verduren! We wassen er onze handen in, gieten het eten erin af, gooien de thee- en koffiepot erin leeg en wat al niet meer. Door het intensief gebruik wordt de gootsteen dof en blijft er kalkaanslag in zitten. Voor het dagelijks onderhoud van de gootsteen is het voldoende om er iedere dag even met een afwasborstel en afwasmiddel doorheen te gaan en de gootsteenfilter in de prullenbak te legen. Maar poets je gootsteen zo nu en dan eens wat grondiger.

Dit heb je nodig:

Doel:

Een blinkend schone gootsteen

Tijd:

Ca 10 minuten

Nodig:

Lauwwarm water, schuurmiddel, schuursponsje, afwasborstel en microvezeldoekje

De gootsteen schoonmaken? Zo doe je dat:

Haal de gootsteenfilter uit het afvoerputje en leeg deze in de prullenbak. Breng langs de zijkanten van je spoelbak een beetje schuurmiddel aan. Ga hier met het schuursponsje overheen en ga vervolgens van boven naar beneden de hele spoelbak langs. Vergeet ook niet het afvoerputje en het gootsteenfilter met het schuurmiddel en schuursponsje schoon te boenen.

Wanneer je de hele gootsteen met het schuursponsje langs bent gegaan, spoel je het schuursponsje uit. Pak het uitgespoelde sponsje (of een afwasborstel) en neem met schoon water en de achterkant van het schuursponsje of met de afwasborstel de hele spoelbak af,  net zo lang totdat alle restjes schuurmiddel verdwenen zijn. Als je hiervoor het afwasborsteltje gebruikt, wordt deze ook gelijk weer lekker fris.

Poets de gootsteen nog even na met een goed uitgewrongen of droog microvezeldoekje en je gootsteen is weer blinkend schoon!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.