De gootsteen schoonmaken is af en toe hard nodig want de gootsteen heeft het dagelijks behoorlijk zwaar te verduren! We wassen er onze handen in, gieten het eten erin af, gooien de thee- en koffiepot erin leeg en wat al niet meer. Door het intensief gebruik wordt de gootsteen dof en blijft er kalkaanslag in zitten. Voor het dagelijks onderhoud van de gootsteen is het voldoende om er iedere dag even met een afwasborstel en afwasmiddel doorheen te gaan en de gootsteenfilter in de prullenbak te legen. Maar maak je gootsteen één keer per week wat grondiger schoon.

Dit heb je nodig:

Doel: Een blinkend schone gootsteen
Tijd: Ca 15 minuten
Nodig: Lauwwarm water, schuurmiddel, schuursponsje, afwasborstel en microvezeldoekje

De gootsteen schoonmaken doe je zo:

Haal de gootsteenfilter uit het afvoerputje en leeg deze in de prullenbak. Breng langs de zijkanten van je spoelbak een beetje schuurmiddel aan. Ga hier met het schuursponsje overheen en ga vervolgens van boven naar beneden de hele spoelbak langs. Vergeet ook niet het afvoerputje en het gootsteenfilter schoon te boenen.

Wanneer je de hele gootsteen met het schuursponsje langs bent gegaan, spoel je het schuursponsje uit. Pak het uitgespoelde schuursponsje (of een afwasborstel) en neem met schoon water en de achterkant van het schuursponsje (of met de afwasborstel) de hele spoelbak af,  net zo lang totdat alle restjes schuurmiddel verdwenen zijn. Als je hiervoor het afwasborsteltje gebruikt, wordt deze ook gelijk weer lekker fris.

Poets de gootsteen nog even na met een goed uitgewrongen of droog microvezeldoekje en je gootsteen is weer blinkend schoon!

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes