Door Danielle Moeliker 

Een opgeruimd huis is niet altijd even vanzelfsprekend. Niet iedereen krijgt het voor elkaar het huishouden op rolletjes te laten lopen. Organizer Ester van Dijk (44) houdt vanavond om 19:30 uur de workshop ‘Last van chaos in huis? Ontdek de 4 geheimen van een opgeruimd leven!’ aan Munnikenland 67 te Sleeuwijk.

Wat doet een organizer?

“Ik kom meestal bij de mensen thuis om de basisorganisatie op orde te brengen. Ik merkte dat veel mensenhet toch een hele stap vinden om een organizer thuis te laten komen. Vandaar dat ik ben begonnen met workshops. De drempel ligt dan wat lager, want mensen schamen zich soms toch wel dat ze hun huis niet op orde krijgen.”

Een basisorganisatie op orde brengen?

“Het hele huishouden soepel(er) laten verlopen. Dit houdt in het opruimen van spullen, een administratie en agenda goed bijhouden en routine in het huishouden aanbrengen.”

Wat kunnen mensen verwachten van de workshop?

“De workshop vanavond draait vooral om een opgeruimd huis. Je huis hoeft geen toonzaal te zijn maar een huis op orde geeft rust. Tijdens de workshop ga ik in op de theorie Ik leer ze technieken om op te ruimen en geeft ze tips om met een plan aan de slag te gaan en niet zomaar iets te doen. Ook gaan we oefenen. Ik vraag mensen om een rommella mee te nemen. Die gaan we opruimen. En ik geeft tips hoe je je huis op orde houdt.”

Wie komt er op de workshop af?

“Vooral vrouwen. Sommigen hebben een hele grote verzameling en weten niet hoe ze het op moeten bergen. Anderen hebben bijvoorbeeld ADHD en hebben baat bij structuur.

 => Bekijk het volledige workshop programma

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.