Inzameldoelen

Ben je aan het opruimen en twijfel je over wat je met je gebruikte spullen wilt doen? Kies je voor nodeloos bewaren? Zet je het bij het (grof)vuil? Of doe je er graag een ander een plezier mee? Op de website van Inzameldoelen vind je instanties bij jou in de buurt die je een plezier kunt doen met jouw overtollige spullen.

Win-win situatie

Als organizer word ik regelmatig gevraagd om te helpen bij het terugvinden van overzicht en structuur in huis. Soms betekent dat er dan ook afscheid  genomen moet worden van een aantal spullen. Spullen die nog prima in orde zijn maar die niet meer gebruikt worden. Mensen vinden het meestal zonde om deze zomaar weg te gooien en zijn geneigd het dan toch maar te bewaren.

Zodra ik hen over inzameldoelen vertel, zijn de meesten zo over de streep. Want wanneer iemand weet dat een ander blij gemaakt kan worden met hun gebruikte spullen wordt er gemakkelijker afstand van gedaan. Het voelt goed om een ander blij te maken met jouw overtollige spullen. Een win-win situatie dus!

Ambassadeur

Sinds september van dit jaar mag ik mij ambassadeur noemen van St. Inzameldoelen. Een initiatief dat is opgezet door collega Ingeborg Koot van IK Organiseer en tevens opruimcoach in het team van De HuishoudCoach ®.

Aan mij de taak om inzameladressen lokaal in kaart te brengen en ze voor iedereen vindbaar te maken. Ik wil het mensen gemakkelijker maken om spullen op te ruimen. Dat is het idee achter de website Inzameldoelen.nl. De website maakt inzichtelijk waar mensen terecht kunnen met hun overtollige spullen, kleding, speelgoed en andere voorwerpen die hun kasten doen uitpuilen.

Er is meer

Bijna iedereen kent wel de plaatselijke kringloop of de kledingcontainer bij het winkelcentrum. Maar er zijn zoveel meer organisaties waar je gebruikte spullen kunt brengen die bovendien vaak heel specifieke spullen inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan babyspullen, sollicitatiekleding of schoolspullen. Bij het schenken van spullen is voor veel mensen een goed gevoel belangrijk. Via Inzameldoelen.nl zie je dat er – zelfs lokaal – best veel keuze is. Lever dus je spullen in bij die organisatie die voor jou goed voelt.

Benieuwd naar welke goede doelen bij jou in de buurt zitten? Neem dan eens een kijkje op Inzameldoelen.nl.

Organized by ME | Esther van Dijk