Is jouw slaapkamer een fijne, opgeruimde kamer waar je heerlijk tot rust komt? Of is het er zo’n chaos dat je ’s avonds maar heel snel je ogen dicht doet om die stapels kleding en wat nog meer niet te hoeven aanzien?

Wat zou het toch fijn zijn als je slaapkamer een ruimte is waar je heerlijk kunt ontspannen en tot rust kan komen. Tijd dus om alle overtollige ‘ballast’ eruit te verwijderen!

Zie je er een beetje tegenop? Geen nood! Het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Wanneer je er met de grove bezem doorheen gaat en deze 4 stappen volgt, hoeft het niet zoveel tijd te kosten. Je slaapkamer ziet er dan al een stuk opgeruimder uit. Het enige wat je nodig hebt zijn vuilniszakken en lege wasmanden.

Je slaapkamer aan kant in 4 stappen:

Zet de ramen open

Schuif de gordijnen aan kant, zet je ramen lekker open en laat de frisse lucht naar binnen waaien. Frisse lucht geeft je energie dus laat ze lekker open staan terwijl je aan het opruimen bent.

Gooi afval weg

Pak een vuilniszak en stop hierin alle spullen die linea recta de prullenbak in kunnen. Papiertjes, lege verpakkingen, kapotte sokken en onderbroeken en al wat meer wat je tegenkomt en weg kan.

Ruim vuile was op

Neem een lege wasmand en stop daarin alle kleding die in je slaapkamer rondslingert maar eigenlijk gewassen zouden moeten worden. Zorg dat je echt alle vuile was verzameld hebt en breng het bij de vuile was.

Breng spullen naar hun plek

Pak wederom een lege wasmand en ga nogmaals door je slaapkamer. Stop deze keer alle spullen die niet in je slaapkamer thuishoren in de wasmand. Is de wasmand vol? Breng de inhoud dan eerst naar de plek waar deze spullen thuishoren. Ga hier net zo lang mee door totdat alle spullen die niet in je slaapkamer thuishoren uit je slaapkamer verdwenen zijn.

Zo, je slaapkamer heeft nu al een heel ander aanzicht gekregen dan toe je begon. Heerlijk toch?

Voor het stoffen, zuigen, opfrissen van je matras en het opruimen van je (kleding)kasten plan je binnenkort weer een moment in je agenda in.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.