Doe jij een kerstballen check voordat je de kerstboom gaat optuigen? Het is best frustrerend als blijkt bij het optuigen van de kerstboom dat er een aantal kerstballen stuk zijn, er onvoldoende kerstballen zijn of dat de lampjes het niet meer doen. Haal daarom een paar dagen van tevoren de kerstversiering van zolder of uit de berging en bekijk wat er allemaal in zit. Zijn er voldoende ballen, haakjes en slingers? En doen de lampjes het nog?

Dit heb je nodig:

Doel:

Complete en up-to-date kerstversiering

Tijd:

Ca 15 – 30 minuten

Nodig:

Alle kerstspullen die je hebt; ruimte om deze uit te stallen; een lege doos of boodschappenkrat; vuilniszak; pen en papier

Kerstballen check; zo pak je het aan:

Tover alle kerstspullen die je in huis hebt van zolder, vliering, berging, schuur, of waar je deze ook bewaart. Zet ze neer op de plek waar je de ruimte hebt om de spullen uit te zoeken.

Haal de kerstspullen één voor één uit de dozen, bakken of tassen. Beslis wat je nog kunt en wilt gebruiken en leg dat apart. Doe de spullen die je niet meer wilt gaan gebruiken maar nog best een volgende ronde mee kunnen in een lege doos of krat. Gooi kapotte ballen of onbruikbare en kapotte versiering gelijk in een vuilniszak.

Controleer de spullen die je wilt houden. Zijn ze nog compleet en heel? En werkt alles nog? Zo ja, doe deze dan weer terug in de dozen waarin je de kerstspullen bewaart en zet ze op een gemakkelijk te bereiken plek neer. Je gaat ze tenslotte binnenkort gebruiken. Noteer welke kerst spullen  vervangen of nog aangeschaft moeten worden.

Breng de doos of krat met spullen die je niet meer wilt direct naar kringloop, een vriend of een vriendin. De vuilniszak met kapotte ballen of overige onbruikbare kerstversiering kun je bij het afval deponeren.

Zo heb je complete een up-to-date kerstversiering als je de kerstboom wilt gaan optuigen.

Tip

Zonder onenigheid en gedoe de kerstboom optuigen? Lees dan hier hoe je dit slim aanpakt.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Blijf er niet mee zitten! Mail of bel me en stel je vraag dan kun je mij vertellen waar je tegenaan loopt en wat je belangrijkste knelpunten zijn. Samen bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis trips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen