Keuzes maken moeilijk? Deze tips helpen je op weg!

Dagelijks staan we voor verschillende keuzes. Iedere dag weer krijgen we meerdere dilemma’s voorgeschoteld en moeten we keuzes maken. Het begint al bij het aanbreken van de dag. Wat neem ik voor ontbijt? Brood, fruit, zuivel? Kies je voor brood dan volgt de volgende keuze: wat doe je erop, hartig of zoet? Wanneer je voor hartig kiest, neem je dan kaas of worst? En de daarop volgende keuze kun je wel raden.

Het houdt maar niet op, er zijn ongelimiteerde keuzemogelijkheden en die maken het ons er niet gemakkelijker op, in tegendeel: het kan er juist veel moeilijker van worden. Want al die keuzemogelijkheden leveren nogal wat keuze stress op.

3 Tips die helpen bij keuzes maken:

Ga voor goed genoeg

Streef je graag naar meer en beter? Of ben je enigszins perfectionistisch aangelegd? Ga dan eens wat vaker voor ‘goed genoeg’. De perfecte keuze bestaat helemaal niet. Je kunt van tevoren nooit alles overzien. Ga eens een keer voor goed genoeg, de tijd zal het leren of jouw keuze de juiste is geweest.

Slaap er een nachtje over

Vind je keuzes maken moeilijk? Blijf je maar wikken en wegen en de voor- en nadelen bekijken? Blijf niet eindeloos plussen en minnen maar leg het maken van de keuze aan de kant. Besteed er even geen aandacht aan. Ga wat anders doen of slaap er nog eens een nachtje over. Grote kans dat je morgenochtend weet welke keuze je het beste maakt.

Stel een deadline

De twijfel slaat toe als je voor bepaalde keuzes staat. Doe ik er wel goed aan? Is het wel de beste keuze? Moet ik toch geen andere keuzes maken? Wat nu als ik de verkeerde keuze maak? Allemaal redenen om het maken van keuzes uit te stellen of dan maar helemaal niet te kiezen. Twijfel niet en hak die knoop door. Stel een deadline voor het nemen van een besluit. Het maken van een keuze maakt vaak gelukkiger, blijven twijfelen levert alleen maar meer keuze stress op.

Organized by ME | Esther van Dijk

By |2019-01-13T18:52:35+02:0013 januari, 2019|Tips|Reacties uitgeschakeld voor Keuzes maken moeilijk? Deze tips helpen je op weg!

About the Author:

Professional organizer in het team van De Huishoudcoach® en is werkzaam in de regio Midden- en West-Brabant, Zuid-Holland en Midden Nederland. Esther geeft duidelijk houvast wanneer je het overzicht en de grip bent kwijtgeraakt en biedt vakkundig inzicht in en praktische oplossingen voor al je organisatieproblemen, zowel thuis als ook op kantoor. Daarnaast verzorgt Esther regelmatig praktische en inspirerende workshops, cursussen en lezingen over opruimen en organiseren.