Deze tips helpen je op weg!

Dagelijks staan we voor verschillende keuzes. Iedere dag weer krijgen we meerdere dilemma’s voorgeschoteld en moeten we keuzes maken. Het begint al bij het aanbreken van de dag. Wat neem ik voor ontbijt? Brood, fruit, zuivel? Kies je voor brood dan volgt de volgende keuze: wat doe je erop, hartig of zoet? Wanneer je voor hartig kiest, neem je dan kaas of worst? En de daarop volgende keuze kun je wel raden.

Het houdt maar niet op, er zijn ongelimiteerde keuzemogelijkheden en die maken het ons er niet gemakkelijker op, in tegendeel: het kan er juist veel moeilijker van worden. Want al die keuzemogelijkheden leveren nogal wat keuzestress op.

3 Tips die helpen bij keuzes maken:

Ga voor goed genoeg

Streef je graag naar meer en beter? Of ben je enigszins perfectionistisch aangelegd? Ga dan eens wat vaker voor ‘goed genoeg’. De perfecte keuze bestaat namelijk niet. Je kunt van tevoren nooit alles overzien. Ga eens een keer voor ‘goed genoeg’, de tijd zal het leren of jouw keuze de juiste is geweest.

Slaap er een nachtje over

Vind je keuzes maken moeilijk? Blijf je maar wikken en wegen en de voor- en nadelen bekijken? Blijf niet eindeloos plussen en minnen maar leg het maken van de keuze even aan de kant en ga wat anders doen of slaap er een nachtje over. Grote kans dat je morgenochtend weet welke keuze je het beste maakt.

Stel een deadline

De twijfel slaat toe als je voor bepaalde keuzes staat. Doe ik er wel goed aan? Is dit wel de beste keuze? Moet ik toch geen andere keuzes maken? Wat nu als ik de verkeerde keuze maak? Allemaal redenen om het maken van keuzes uit te stellen of dan maar helemaal niet te kiezen. Twijfel niet en hak die knoop door. Stel een deadline voor het nemen van een besluit. Het maken van een keuze maakt vaak gelukkiger, blijven twijfelen levert alleen maar meer keuze stress op.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Blijf er niet mee zitten! Mail of bel me en stel je vraag dan kun je mij vertellen waar je tegenaan loopt en wat je belangrijkste knelpunten zijn. Samen bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis trips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen