Komt er een vieze lucht uit de kliko? Vooral die van het groen afval ruikt tijdens de zomermaanden vaak niet heel erg lekker. Iedere keer als je deze open doet, vliegen de fruitvliegjes en nare luchten je om de oren.

Tijd om er zo nu en dan eens flink de bezem door te halen.

Dit heb je nodig:

Doel:

Een schone en fris ruikende kliko

Tijd:

Ca 15 minuten

Nodig:

Emmer, water, allesreiniger, ragebol of bezem, handborstel, microvezeldoekje

Kliko schoonmaken? Zo doe je dat:

Zorg dat de kliko helemaal leeg is.  Het beste kun je dit dus doen nadat de kliko net geleegd is.

Maak in een emmer een sopje van heet water en allesreiniger en gooi dit  in de afvalcontainer. Herhaal dit een aantal keren, zodat er een laagje water met sop in de kliko komt te staan.

Pak een ragebol of bezem en ga hiermee over de bodem van de kliko en langs de zijkanten. Net zo lang totdat al het vuil eraf is.

Maak daarna opnieuw een sopje in de emmer en gebruik dit sopje om samen met de handborstel de buitenkant van de container schoon te maken.

Wanneer alles goed geboend is, gooi je het water weg. Dit doe je door de container ondersteboven boven een straat putje te houden en leeg te kiepen. Het sopje waarmee je de buitenkant van de kliko hebt geboend, gooi je in de lege container om na te spoelen. Leeg de container vervolgens weer en herhaal dit een aantal keren met schoon water.

Heb je de beschikking over een tuinslang? Gebruik dan de tuinslang om de kliko na te spoelen. Gooi het water na het spoelen wederom in het straat putje.

Droog de buitenkant af met een microvezeldoekje en laat de kliko ondersteboven, met het deksel open, opdrogen.

Is de kliko droog? Leg dan een oude krant op de bodem van de container. Zo blijft het afval minder makkelijk aan de bodem kleven wanneer deze geleegd wordt en blijft hij langer schoon.

Wil je weten wat er wel en niet in de GFT kliko mag? Je leest het hier..

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.