Vergeet jij wel eens iets schoon te maken? Ondanks dat we heel erg ons best doen om alle huishoudelijke taken zo goed mogelijk uit te voeren, zijn er in de meeste huishoudens toch altijd nog plekken die nauwelijks aan bod komen, de zogenaamde ‘vergeten klusjes’. Klusjes die gewoonweg niet in je opkomen om te uit te voeren of waarvan je misschien denkt dat het niet nodig is. Toch is het belangrijk om ook deze plekken zo nu en dan eens even lekker onder handen te nemen.

Vergeten klusjes top 5 :

1. Onder keukenapparaten

Wanneer je het aanrecht schoonmaakt, ga je dan met een doekje over het aanrecht langs de apparaten die erop staan? Of maak je ook geregeld onder deze apparaten schoon? Dit is nou typisch zo’n klusje wat er vaak bij inschiet. Maak geregeld – 1 x per week – onder je koffiezetter, waterkoker, broodrooster of keukenmachine schoon. Je zult zien dat het best wel nodig is.

2. Tegeltjes achter de toiletpot

Wist je dat bij het doorspoelen van je toilet er waterspetters tegen de tegeltjes kunnen komen? En wat dacht je van mannen die staand plassen? Ongemerkt belanden er heel wat bacteriën tegen de achterkant van je toiletmuur. Sop de tegeltjes zo nu en dan grondig af, gewoon met een sopje van allesreiniger en een schoonmaakdoekje.

3. Lampen

Het plafond is niet een plek waar je erg vaak naar kijkt. Maar als je eens goed naar boven kijkt, zie je misschien dat je lampen toch wel een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Lampenkappen kun je goed met de stofzuiger – met een van de opzetstukjes – afzuigen. De rest kan gewoon met een sopje van allesreiniger en een microvezeldoekje.

4. Mechanische ventilatoren en luchtroosters

Net als de lampen bevinden deze zich vaak boven je hoofd waardoor het niet snel opvalt dat er vuil in zit. Voor een frisse lucht in huis is het belangrijk dat mechanische ventilatoren en luchtroosters regelmatig worden schoongemaakt. Als ze vuil of verstop zijn, kan frisse lucht moeilijker naar binnen. Kijk ze dus regelmatig na en maak ze zo nodig goed schoon. Haal de roosters en/of ventilatoren van de muur of het plafond en laat ze in een sopje weken. Maak ze vervolgens met een vochtige doek helemaal schoon. Vaak zit er in een rooster een filter, laat ook deze weken in een sopje zodat alle vuilresten verdwijnen.

5. Deurklinken

Deurklinken worden vaak vergeten schoon te maken. Toch is het belangrijk dit regelmatig te doen, ze vormen een broeinest van bacteriën en daarom is het noodzakelijk deze regelmatig schoon te maken. Hoe je dat doet, lees je in Opknappertje 6 verderop in deze nieuwsbrief.

Er zijn vast veel meer klusjes waarin je geen erg hebt om deze regelmatig uit te voeren. Wat zijn jouw vergeten (huishoudelijke)klusjes? Stuur een mail aan info@organizedbyme.nl en laat ons weten wat jouw vergeten klusje is.