Ga je met vakantie en heb je een lange autorit voor de boeg? Dan hoor je vaak al snel vanaf de achterbank: ‘Zijn we er al bijna?’.

Kinderen kunnen snel verveeld raken door een lange autorit. Hoe zorg je er voor dat het gezellig blijft op de achterbank? Met een telefoon of tablet zijn ze uren zoet maar het kan ook anders. Zorg voor voldoende vermaak op de achterbank tijdens de lange autorit.

6 tips voor een ontspannen autorit:

Voorpret

Laat de kids actief deelnemen aan de reis. Koop een wegenkaart en laat je kind(eren) de autorit zelf in kaart brengen met een stift. Zo kunnen ze onderweg bijhouden hoe de reis zich vordert en het voorkomt verveling op de achterbank.

Benen strekken

Maak regelmatig een stop om de benen te strekken. Tijdens deze stops kunnen de kinderen even lekker rennen of voetballen of maak je even een korte wandeling.

Leg een bal bij de hand in de kofferbak zodat ze even lekker kunnen ballen voordat je de autorit voortzet. En doe zelf vooral ook even lekker mee 😉

Spelletjes

De reis lijkt een stuk sneller te gaan als je spelletjes speelt. Er zijn verschillende spelletjes die je onderweg kunt spelen. Tel bijvoorbeeld het aantal rode auto’s dat je ziet, het aantal auto’s met een caravan erachter of het aantal het aantal auto’s met een Nederlands kenteken. Bedenk iets wat jullie allemaal leuk vinden, er zijn hier veel variaties op te maken.

Er zijn ook spellen te koop om in de auto te spelen zoals autobingo. Streep tijdens de autorit alles aan wat je om je heen ziet. Wie het eerste zijn kaart vol heeft roept heel hard BINGO! Het spel kun je natuurlijk best zelf maken maar op deze site kun je ook verschillende bingokaarten downloaden.

Cadeautjes

Neem voor de kleintjes onder ons wat cadeautjes mee voor onderweg waar ze zich tijdens de autorit – en natuurlijk ook tijdens de vakantie – mee kunnen vermaken.

Denk bijvoorbeeld aan raamstickers, autootje, popje, vakantie doeboek, tijdschrift of een lekker koekje of snoepje. Pak het in een gezellig cadeau papiertje in en geef om de paar uur een klein presentje.

Muziek of verhaal

Stel van tevoren een gezellige play-list op voor tijdens de autorit. al dan niet samen met de kinderen. Zet er leuke liedjes op om heerlijk met z’n allen luidkeels op mee te zingen.

En vind je het fijn om naar een verhaal te luisteren? Kies dan alvast een aantal podcasts of luisterboeken uit die je wilt beluisteren tijdens de autoreis.

Versnaperingen

Zorg voor een goed gevulde tas of koelbox. Neem voldoende water mee en smeer alvast een aantal broodjes voor de eerste trek.

Ook kun je van tevoren schoongemaakt fruit en rauwkost meenemen, een lekker eitje, nootjes, worstjes etc. Kies eten en tussendoortjes die je thuis niet zo snel zou nemen.

Alvast een hele goede en gezellige reis gewenst!

PS

Ga je niet op vakantie maar blijf je lekker thuis? Gebruik dan de vakantie bucket list. Succes verzekerd!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.