Ga je met vakantie en heb je een lange autorit voor de boeg? Hoor je vaak al snel vanaf de achterbank: ‘Zijn we er al bijna?’. Kinderen kunnen snel verveeld raken door een lange autorit. Hoe zorg je er voor dat het gezellig blijft op de achterbank? Met een telefoon of tablet zijn ze uren zoet maar het kan ook anders. Zorg voor voldoende vermaak op de achterbank tijdens de lange autorit.

5 tips voor een ontspannen autorit:

 1. Voorpret

  Laat de kids actief deelnemen aan de reis. Koop een wegenkaart en laat je kind(eren) de autorit zelf in kaart brengen met een stift. Zo kunnen ze onderweg bijhouden hoe de reis zich vordert en het voorkomt verveling op de achterbank.

 2. Benen strekken

  Maak regelmatig een stop om de benen te strekken. Tijdens deze stops kunnen je kinderen even lekker rennen of voetballen. Leg bijvoorbeeld een bal bij de hand in de kofferbak zodat ze even lekker kunnen ballen voordat je de autorit voortzet.

 3. Spelletjes

  De reis lijkt een stuk sneller te gaan als je spelletjes speelt. Er zijn verschillende spelletjes die je onderweg kunt spelen. Tel bijvoorbeeld het aantal rode auto’s dat je ziet of het aantal auto’s met een caravan erachter. Of tel het aantal koeien dat je tegenkomt of het aantal auto’s met een Nederlands kenteken. Er zijn ook spellen te koop om in de auto te spelen zoals autobingo. Streep tijdens de autorit alles aan wat je om je heen ziet. Wie het eerste zijn kaart vol heeft roept heel hard BINGO! Het spel kun je natuurlijk best zelf maken maar op deze site kun je ook verschillende bingokaarten downloaden.

 4. Cadeautjes

  Neem voor onderweg voor de kleintjes onder ons wat cadeautjes mee waar ze zich tijdens de autorit – en natuurlijk ook tijdens de vakantie – mee kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld aan raamstickers, autootje, popje, vakantie doeboek, tijdschrift of een lekker koekje of snoepje. Pak het in en geef om de paar uur een klein cadeautje.

 5. Muziek of verhaal

  Zet tijdens de reis een muziekje of luisterboek op. Leuke liedjes om heerlijk met z’n allen luidkeels mee te zingen of om ontspannen te luisteren naar mooie verhalen.

Een hele goede en gezellige autorit gewenst!

Esther van Dijk | Organized by ME