Ben je voortdurend in de weer met het opruimen van spullen die je partner laat rondslingeren? Krijg je het op je heupen als je voor de zoveelste keer wordt gevraagd of je weet waar zíjn sleutels liggen? En heb je het gevoel dat jij de enige bent die iets aan het huishouden doet? Een partner met een andere opruim- en huishoudstijl kan voor heel wat frustraties zorgen en de liefde aardig bekoelen. Maar toch hoeft dit niet nodig te zijn.

6 Tips voor meer liefde, aandacht en een opgeruimd huis:

1. Samen is het leuker

Er zijn nou eenmaal huishoudelijke taken die moeten gebeuren maar deze hoeven natuurlijk niet op één stel schouders te rusten. Bespreek met elkaar wie welke taken op zich neemt. Kijk hierbij naar welke mogelijkheden er zijn, de beschikbare tijd en elkaars voorkeuren.

2. Communicatie

Bespreek wekelijks de planning; wat staat er op de agenda en wie neemt welke taak deze week op zich. Laat het elkaar op tijd weten als het een keertje niet lukt of wanneer je hulp nodig hebt. Zo weet je wat je van elkaar kan en mag verwachten en voorkom je onaangename verrassingen.

3. Lief voor elkaar

Accepteer dat je lief sommige dingen op een andere manier doet dan jij. Veroordeel elkaar niet als hij of zij het anders doet dan jij gewend bent. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, het gaat tenslotte om het eindresultaat.

4. Flexibel

Alle verandering heeft tijd nodig dus geef het een kans en neem ook die tijd. Lukt het je partner een keertje niet of is hij of zij het een keertje vergeten? Gooi geen verwijten naar elkaars hoofd maar probeer compromissen te sluiten. Neem taken zo nodig over wanneer de ander er niet aan toe komt door onverwachte zaken.

5. Motivatie en inspiratie

Kijk naar hoe je partner zaken oppakt en uitvoert. Motiveer en inspireer elkaar door regelmatig te vertellen dat je blij bent met zijn of haar inzet en complimenteer elkaar wanneer er weer een klus is opgepakt of afgerond.

6. Liefde

Sta open voor elkaars tips, adviezen en andere manier van werken. Ontdek hoe je van elkaar kunt leren. Door het samen te doen, te communiceren, lief voor elkaar en flexibel te zijn, motiveer en inspireer je elkaar en dat komt de liefde ten goede!

Organized by ME | Esther van Dijk