Ben je voortdurend in de weer met het opruimen van spullen die je partner laat rondslingeren? Krijg je het op je heupen als je voor de zoveelste keer wordt gevraagd of je weet waar zíjn sleutels liggen? En heb je het gevoel dat jij de enige bent die iets aan het huishouden doet? Een partner met een andere opruim- en huishoudstijl kan voor heel wat frustraties zorgen en de liefde aardig bekoelen. Maar toch hoeft dit niet nodig te zijn.

Meer liefde, aandacht en een opgeruimd huis?
6 tips:

1. Samen is het leuker

Er zijn nou eenmaal huishoudelijke taken die echt moeten gebeuren maar deze hoeven natuurlijk niet op één stel schouders te rusten. Bespreek met elkaar wie welke taken op zich neemt. Kijk hierbij naar welke mogelijkheden er zijn, de beschikbare tijd en elkaars voorkeuren.

2. Communicatie

Bespreek wekelijks de planning; wat staat er op de agenda deze week en wie neemt welke taak op zich. Informeer elkaar op tijd weten als het een keertje niet lukt of wanneer je hulp nodig hebt. Zo weet je wat je van elkaar kan en mag verwachten en voorkom je onaangename verrassingen.

3. Lief voor elkaar

Accepteer dat je lief sommige dingen op een andere manier doet dan jij. Veroordeel elkaar niet als hij of zij het anders doet dan jij gewend bent. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, het gaat tenslotte om het eindresultaat.

4. Flexibel

Elke verandering heeft tijd nodig dus geef het een kans en néém ook die tijd. Lukt het je partner een keertje niet of is hij of zij het een keertje vergeten? Gooi geen verwijten naar elkaars hoofd maar probeer compromissen te sluiten. Neem taken zo nodig over wanneer de ander er niet aan toe komt vanwege onverwachte zaken.

5. Motivatie en inspiratie

Kijk naar hoe je partner de dingen oppakt en uitvoert. Motiveer en inspireer elkaar door regelmatig te vertellen dat je blij bent met zijn of haar inzet en complimenteer elkaar wanneer er weer een klus is opgepakt of afgerond.

6. Liefde

Sta open voor elkaars tips, adviezen en andere manier van werken. Ontdek hoe je van elkaar kunt leren. Door het samen te doen, te communiceren, flexibel  en lief voor elkaar en te zijn, motiveer en inspireer je elkaar en dat komt de liefde ten goede!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Blijf er niet mee zitten! Mail of bel me en stel je vraag dan kun je mij vertellen waar je tegenaan loopt en wat je belangrijkste knelpunten zijn. Samen bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis trips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen