Een dag waarop je je lief misschien wel verrast met een lieve kaart, een leuk aardigheidje, extra tijd mee doorbrengt of extra lief voor elkaar bent.  Maar lief zijn voor elkaar hoef je natuurlijk niet te bewaren tot Valentijnsdag 😉.

Wees het hele jaar lief voor elkaar ook wanneer er opgeruimd moet worden of het huishouden moet worden gedaan. Want daar verschillen de meningen nog wel eens over binnen een relatie.

Liefde, aandacht en een opgeruimd huis

Ben je voortdurend in de weer met het opruimen van spullen die je partner laat rondslingeren? Krijg je het op je heupen als je voor de zoveelste keer wordt gevraagd of je weet waar zíjn sleutels liggen? En heb je het gevoel dat jij de enige bent die iets aan het huishouden doet?

Een partner met een andere opruim- en huishoudstijl kan voor heel wat frustraties zorgen en de liefde aardig bekoelen. Maar toch hoeft dit niet nodig te zijn.

Samen is het leuker

Er zijn nou eenmaal van die huishoudelijke taken die écht moeten gebeuren maar ze hoeven natuurlijk niet op één stel schouders te rusten.

Bespreek met elkaar wie welke taken op zich neemt. Kijk naar welke mogelijkheden er zijn, de beschikbare tijd en elkaars voorkeuren.

Communicatie

Neem wekelijks de planning met elkaar door; wat staat er op de agenda deze week en wie neemt welke taak op zich.

Informeer elkaar op tijd als het een keertje niet lukt of wanneer je hulp nodig hebt. Zo weet je wat je van elkaar kan en mag verwachten en voorkom je onaangename verrassingen.

Lief voor elkaar

Accepteer dat je lief sommige dingen op een andere manier doet dan jij.

Veroordeel elkaar niet als hij of zij het anders doet dan jij gewend bent (of wilt 😉). Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, het gaat tenslotte om het eindresultaat.

Flexibel

Elke verandering heeft tijd nodig dus geef het een kans en néém die tijd ook.

Lukt het je partner een keertje niet of is hij of zij het een keertje vergeten? Gooi geen verwijten naar elkaars hoofd maar probeer compromissen te sluiten. Neem taken zo nodig over wanneer de ander er niet aan toe komt vanwege onverwachte zaken.

Motivatie en inspiratie

Kijk naar hoe je partner de dingen oppakt en uitvoert. Motiveer en inspireer elkaar door regelmatig te vertellen dat je blij bent met zijn of haar inzet en complimenteer elkaar wanneer er weer een klus is opgepakt of afgerond.

Liefde

Sta open voor elkaars tips, adviezen en andere manier van werken. Ontdek hoe je van elkaar kunt leren. Door het samen te doen, te communiceren, flexibel en lief voor elkaar en te zijn, motiveer en inspireer je elkaar en dat komt de liefde ten goede!

Fijne Valentijnsdag ❤

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.