Hangt er in je huis luxaflex voor de ramen? Dan komt het je vast bekend voor: Wat worden ze toch snel stoffig. En het schoonmaken ervan is voor de meesten van ons niet bepaald een favoriete bezigheid waardoor deze klus met regelmaat op de lange baan wordt geschoven. Maar hoe langer je wacht, hoe viezer het wordt en daardoor steeds lastiger schoon te maken is. Er zijn vele manieren waarop je luxaflex kunt schoonmaken maar in dit Opknappertje vertellen we je hoe wij deze klus aanpakken.

Dit heb je nodig:

Doel:

Schone luxaflex

Tijd:

Ga per luxaflex van ca 1,5 m breed en 2 m hoog uit van ca. 10 min. (grote beurt ca. 20 min)

Nodig:

Goedwerkende stofzuiger met opzetborsteltje, allesreiniger, teiltje en microvezeldoekje

Frequentie:

Kleine beurt: 1 x per 2 maanden; Grote beurt: 1 x per 4 maanden

Luxaflex schoonmaken? Zo doen wij dat:

Een kleine beurt

Installeer de stofzuiger bij de luxaflex en sluit deze zo, dat de bovenkant ervan – dus de kant waarop het stof zich bevindt – naar jou toe gericht staat. Zet het opzetborsteltje op je stofzuigerslang en zuig hiermee de stof van iedere baan. Om te onthouden waar je gebleven bent, is het handig om per baan van links naar rechts en van boven naar beneden te werken.

Wanneer je op meerdere verdiepingen luxaflex hebt, kun je ervoor kiezen om per keer één verdieping aan te pakken, dus bijvoorbeeld deze week de benedenverdieping en volgende week de bovenverdieping.

Een grote beurt

Bij de grote beurt doe je hetzelfde als bij een kleine beurt, je stofzuigt eerst de alle banen van de luxaflex. Na het stofzuigen maak je een sopje met allesreiniger en neem je de banen af met een microvezeldoekje. Ook hier is het handig om in een structuur te werken: per baan van links naar rechts en van boven naar beneden.

Spoel het doekje regelmatig uit. Wanneer het water te vies wordt, maak je een nieuw sopje voordat je verder gaat met de volgende luxaflex.

Tip:

Maak er een routine van. Wanneer je deze klus regelmatig bijhoudt, kost het minder tijd om de luxaflex schoon te maken dan wanneer je dit één keer per jaar of minder vaak doet. Plan de ‘kleine beurt’ dan ook tweemaandelijks in je agenda in en voeg daar na twee keer  de ‘grote beurt’ aan toe.

Zo wordt het schoonhouden van de luxaflex een overzichtelijke klus en krijgt stof en vet minder kans om zich op te hopen op je lamellen.

Heb jij een handige tip om je luxaflex schoon te maken? Laat het ons weten en tuur je tip naar info@organizedbyme.nl

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag. Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.