Magnetron snel en simpel schoon | Opknappertje 20

Hoe vaak maak jij je magnetron schoon? Afhankelijk van hoe intensief je de magnetron gebruikt, zou het schoonmaken van de magnetron wekelijks of misschien wel dagelijks moeten gebeuren. In de magnetron maak je eten klaar en is het belangrijk dat deze hygiënisch en schoon blijft om bacterievorming te voorkomen. Zo maak je de magnetron snel en simpel schoon:

Dit heb je nodig:

Nodig: Schaaltje, halve citroen, microvezel doekje, allesreiniger, droge doek
Doel: Een schone en frisse magnetron
Tijd: Ca 15 minuten
Hoe vaak: Minimaal 1 x per maand (bij intensief dagelijks gebruik 1 x per week)

Magnetron snel en simpel schoon, zo doe je dat:

Leegmaken

Haal allereerst alle losse spullen uit de magnetron zoals het draaiplateau of rekjes. Deze kun je met de hand afwassen of in de vaatwasser reinigen (check de gebruiksaanwijzing van je magnetron of het in de vaatwasser kan). Verwijder daarna alle losse kruimels en etenswaren uit de magnetron met het microvezeldoekje.

Weken

Bekijk of er aangekoekte etensresten in de magnetron aanwezig zijn. Zijn er veel aangekoekte resten en zitten ze er ook al een tijdje? Dan is het goed om deze eerst los te weken. Dat kun je doen door een magnetron bestendig schaaltje met water en een halve – in plakjes gesneden – citroen in de magnetron te zetten en deze op vol vermogen voor ongeveer 5 minuten aanzetten. Let op: de kom kan heet worden dus pas op met het uitnemen van het schaaltje.

Binnenkant schoonmaken

Als het goed is, zijn door het water en de citroen de meeste aangekoekte etensresten losgeweekt. Nu kun je met een sopje met allesreiniger en een microvezeldoekje de magnetron aan de binnenkant schoonmaken en nadrogen met een droge doek. Vergeet ook niet de deurrubbers schoon te maken, hier kunnen zich etensresten in ophopen.

Buitenkant schoonmaken

Heb je een op zichzelf staande magnetron? Neem ook de buitenkant af met een sopje met allesreiniger en een microvezeldoekje en droog na met een droge doek.

Bijhouden

Je magnetron is nu weer helemaal spic en span! Voorkom het nodige poetswerk en haal na ieder gebruik even een doekje door de magnetron om de etensresten te verwijderen. Bijhouden is het devies!

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes

By |2019-04-12T14:21:58+02:0014 oktober, 2018|Blog, Opknappertje, Tips|Reacties uitgeschakeld voor Magnetron snel en simpel schoon | Opknappertje 20

About the Author:

Professional organizer in het team van De Huishoudcoach® en is werkzaam in de regio Midden- en West-Brabant, Zuid-Holland en Midden Nederland. Esther geeft duidelijk houvast wanneer je het overzicht en de grip bent kwijtgeraakt en biedt vakkundig inzicht in en praktische oplossingen voor al je organisatieproblemen, zowel thuis als ook op kantoor. Daarnaast verzorgt Esther regelmatig praktische en inspirerende workshops, cursussen en lezingen over opruimen en organiseren.