Matras schoonmaken – Opknappertje 5

Je matras schoonmaken, doe jij dat wel eens? We liggen er elke dag een behoorlijk aantal uren op maar het matras schoonmaken doen de meesten van ons niet. Meestal blijft het bij het alleen af en toe een keer omkeren of af en toe eens lekker laten luchten. Maar het is een enorme broedplaats van huisstofmijt en veel mensen zijn daar allergisch voor. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan eens lekker je matras schoon te maken. Een mooi klusje voor het begin van de lente! In dit opknappertje lees je hoe je dit handig aanpakt. 

Doel: Een opgefrist matras
Tijd: Ca 15 minuten (2 uur wachttijd)
Nodig: Baking soda en een goed werkende stofzuiger

Matras schoonmaken; Zo ga je te werk:

Voor het schoonmaken van je matras kun je beste een moment kiezen dat je toch al je bed wilt gaan verschonen. Haal bij het verschonen alles van je bed, ook het hoeslaken en de molton. Is het matras helemaal leeg? Strooi er dan wat baking soda overheen en laat dit er een tijdje op liggen .

Het is belangrijk dat je de de baking soda minimaal 2 uur laat liggen zodat het goed zijn werk kan doen. Na de 2 uur wachttijd (iets langer mag natuurlijk ook) pak je de stofzuiger erbij en zuig je alle baking soda van het matras af. Bij het opzuigen van de baking soda, verdwijnt ook de huismijt en de vieze luchtjes.

Nadat je deze kant van het matras hebt schoongemaakt, kun je natuurlijk ook gelijk  je matras even omkeren. Dan kun je deze kant van je matras schoonmaken bij een volgende keer dat je je bed verschoont.

Baking soda kun je voor vele doeleinden gebruiken. Wil je weten waarvoor? Neem dan eens een kijkje op de deze pagina.

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes
By |2017-07-19T20:58:25+02:0026 maart, 2015|Opknappertje, Tips|Reacties uitgeschakeld voor Matras schoonmaken – Opknappertje 5

About the Author:

Professional organizer in het team van De Huishoudcoach® en is werkzaam in de regio Midden- en West-Brabant, Zuid-Holland en Midden Nederland. Esther geeft duidelijk houvast wanneer je het overzicht en de grip bent kwijtgeraakt en biedt vakkundig inzicht in en praktische oplossingen voor al je organisatieproblemen, zowel thuis als ook op kantoor. Daarnaast verzorgt Esther regelmatig praktische en inspirerende workshops, cursussen en lezingen over opruimen en organiseren.