Je matras schoonmaken, doe jij dat wel eens? We liggen er elke dag een behoorlijk aantal uren op maar het matras schoonmaken doen de meesten van ons niet. Vaak blijft het alleen bij het af en toe omkeren ervan of het zo nu en dan eens laten luchten.

Maar wist je dat het matras een enorme broedplaats van huisstofmijt is? Veel mensen zijn daar allergisch voor. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan je matras eens lekker op te frissen. Een mooi klusje voor het begin van de lente.

In dit opknappertje lees je hoe je dit handig aanpakt.

Doel:

Een opgefrist matras

Tijd:

Ca 15 minuten (2 uur wachttijd)

Nodig:

Baking soda en een goed werkende stofzuiger

Matras schoonmaken? Zo doe je dat:

Voor het schoonmaken van je matras kun je beste een moment kiezen waarop je toch al van plan was je bed te gaan verschonen. Haal bij het verschonen alles van je bed, ook het hoeslaken en de molton. Is het matras helemaal leeg? Strooi er dan wat baking soda overheen en laat dit er een tijdje op liggen.

Het is belangrijk dat je de baking soda minimaal 2 uur laat liggen zodat het goed zijn werk kan doen. Na de 2 uur wachttijd (langer mag natuurlijk ook) pak je de stofzuiger erbij en zuig je alle baking soda van het matras op. Bij het opzuigen van de baking soda, verdwijnt de huismijt en tegelijkertijd ook de vieze luchtjes.

Nadat je deze kant van het matras hebt schoongemaakt, kun je gelijk je matras omkeren en de andere deze kant van je matras schoonmaken. Je kunt dat natuurlijk ook de volgende keer doen wanneer je je bed verschoont.

Tip:

Baking soda kun je net alleen hiervoor gebruiken maar is voor veel meer doeleinden. Wil je weten waarvoor allemaal? Neem dan eens een kijkje op de deze pagina.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.