Grijp je wel eens mis wanneer je een pijnstiller of pleister nodig hebt? Of zitten er misschien spullen in je medicijnkastje die je al een tijdje niet meer gebruikt hebt of over de datum zijn? Niet echt fijn als je net overvallen wordt door een fikse verkoudheid of een griepje. Loop regelmatig door je medicijnvoorraad heen om te checken of de juiste spullen er nog in zitten en of de houdbaarheidsdatum nog niet overschreden is.

Dit heb je nodig:

Doel:

Een up-to-date en overzichtelijk medicijnkastje

Tijd:

Ca. 30 minuten

Nodig:

(Kook)wekkertje of mobiele telefoon, microvezeldoekje, sopje, notitieboekje, pen en een leeg doosje of tasje

Medicijnkastje opschonen? Zo doe je dat:

Het opschonen van je medicijnkastje hoeft niet veel tijd te kosten. Ben je bang dat je er te lang mee bezig bent? Zet dan voordat je hiermee begint een (kook)wekker of het alarm op je telefoon op 15 minuten.

Gaat het alarm af kijk dan hoever je bent met het opknappertje. In de meeste gevallen ben je al aardig op weg en hoef je alleen nog maar af te ronden. Zet het wekkertje nogmaals op 15 minuten zodat je binnen het half uur klaar bent met deze klus. Zo pak je het aan.

Leegmaken

Maak het kastje eerst helemaal leeg door de spullen er één voor één uit te halen. Check van ieder item de houdbaarheidsdatum. Is de houdbaarheidsdatum overschreden? Doe deze medicijnen dan weg. Is het een laatste verpakking en gebruik je het regelmatig? Noteer dit dan in je notitieboekje en vul de voorraad binnenkort weer aan.

Schoonmaken en checken

Is het kastje helemaal leeg? Maak het voordat je het weer gaat inrichten even schoon met een sopje en een microvezeldoekje.

Zet de spullen die in je medicijnkastje thuishoren soort bij soort bij elkaar en plaats ze op deze manier terug in je medicijnkastje. Controleer meteen of er nog voldoende pleisters, verbandjes, pijnstillers, etc. aanwezig zijn. Zijn er nog spullen nodig? Noteer in het notitieboekje welke middelen er niet of onvoldoende aanwezig zijn en dus nog moet worden aangeschaft.

Afvoeren

Gooi de medicijnen die over de datum zijn of die je niet meer nodig hebt niet zomaar in de prullenbak maar breng ze naar de milieustraat of apotheek. Op deze manier zorg je ervoor dat oude medicijnen op de juiste manier vernietigd worden. En als je toch bij de apotheek bent, kun je meteen ook de ontbrekende items uit je notitieboekje aanschaffen.

De overige spullen die je niet meer nodig hebt uit het medicijnkastje kun je wel in de prullenbak gooien.

Tip:

Plan dit opknappertje elk jaar in je agenda zodat de inhoud van je medicijnkastje atijd up-to-date blijft.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag. Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.