Grijp je wel eens mis als je een pijnstiller of pleister nodig hebt? Of zitten er misschien nog spullen in je medicijnkastje die al een tijdje over de datum zijn? Niet echt fijn als je net overvallen wordt door een fikse verkoudheid of een griepje. Loop zo nu en dan eens door je medicijnvoorraad heen om te checken of de juiste spullen er nog in zitten en of de houdbaarheidsdatum nog niet overschreden is.

Dit heb je nodig:

Doel: Een up-to-date medicijnkastje
Tijd: Ca 20 minuten
Nodig: Plastic tasje, microvezeldoekje, sopje, notitieboekje, pen en een (kook)wekkertje of alarm

Zo schoon je het medicijnkastje op:

Het hoeft echt niet veel tijd te kosten. Om ervoor te zorgen dat je hier niet langer dan een half uur mee bezig bent, zet je een (kook)wekker – of het alarm op je telefoon – op 15 minuten. Maak het kastje leeg en maak het daarna schoon met een sopje en een microvezeldoekje. Zet alleen terug wat je gebruikt en waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet overschreden is. Controleer meteen of er nog voldoende pleisters, verbandjes, pijnstillers, etc. aanwezig zijn. Noteer in het notitieboekje welke spullen er niet of onvoldoende in je medicijnkastje zitten en je dus nog moet aanschaffen.

Gooi de medicijnen die over de datum zijn of die je niet meer nodig hebt niet in de prullenbak, maar doe ze in het plastic tasje. Het tasje kun je terugbrengen naar de apotheek. Zij zorgen ervoor dat oude medicijnen op de juiste manier vernietigd worden. En als je daar toch bent, kun je meteen ook de ontbrekende spullen aanschaffen. De rest van wat je niet meer nodig hebt uit het medicijnkastje gooi je in de prullenbak. Plan dit opknappertje elk jaar in je agenda zodat de inhoud van je medicijnkastje up-to-date blijft.

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes