‘Oh jee, ik ben toch niets vergeten?!’ Nog maar net vertrokken en dit zinnetje spookt al snel door je gedachten.

Met vakantie gaan levert bij veel mensen de nodige stress op. Er moet zoveel geregeld worden en er zijn zoveel dingen om aan te denken. Niet alleen het boeken van de reis, het regelen van de verzekeringen of het zorgen voor actuele (reis)documenten zijn aandachtspunten, ook de verzorging van huisdieren, planten en post zijn zaken die je niet moet vergeten te regelen voordat je met vakantie gaat.

Er zijn een aantal dingen die je pas kort voor vertrek kunt doen maar die je echt niet mag vergeten! Ik heb er 5 voor je op een rijtje gezet.

5 dingen die je écht niet moet vergeten:

1. Sluit ramen en deuren

Maak het inbrekers niet gemakkelijk en sluit ramen en deuren. Controleer voor vertrek of alle ramen goed dicht en vergrendeld zijn. Laat geen sleutels aan de binnenkant van je deuren zitten en draai deze wanneer je vertrekt aan de buitenkant goed op slot.

2. Leeg je vuilnisbak

Tijdens de zomermaanden kan het broeierig weer zijn. Een perfecte voedingsbodem voor bacteriën en fruitvliegjes. Voorkom stank en ongedierte bij thuiskomst en leeg voor vertrek alle vuilnis- en prullenbakken die je in huis hebt.

3. Maak je koelkast leeg

Behoed jezelf voor een stinkende koelkast door bedorven etenswaar. Controleer vlak voor je met vakantie gaat de koelkast op (bederfelijke) etenswaren. De meeste etenswaren die je in de koelkast bewaart zijn maar beperkt houdbaar. Gooi etenswaren die na je thuiskomst van de vakantie niet goed meer zijn weg of doe er een ander een plezier mee.

4. Haal stekkers uit het stopcontact

Ben je net van huis, slaat de schrik je om het lijf! Oh jee, heb ik het koffiezetapparaat eigenlijk wel uitgezet? Voorkom brandgevaar en sluipgebruik en haal voordat je met vakantie gaat de stekkers van alle (huishoudelijke) apparaten uit het stopcontact. De meeste apparaten worden tijdens je vakantie toch niet gebruikt. Check voordat je de stekkers eruit trekt eerst nog even of het betreffende apparaat ook echt zonder stroom kan.

5. Zorg voor licht

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om te voorkomen dat inbrekers je huis binnen komen. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschakelaars. Plaats een aantal tijdklokken in je woning en laat deze op verschillende tijden aan en uit gaan. Zo lijkt het alsof er regelmatig iemand aanwezig is in de woning. Test de tijdschakelaars van te voren nog even uit om te checken of ze ook daadwerkelijk op de juiste tijden aan gaan.

Meer preventietips om inbraak te voorkomen vind je op de site van Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Tip:

Bang om toch iets te vergeten? Schrijf de dingen die je voor vertrek nog wilt doen of regelen en écht niet mag vergeten op een briefje. Leg je sleutels erop ter herinnering dat je deze punten nog even naloopt vlak voor vertrek zodat je met een gerust hart de deur achter je kunt dichttrekken.

Fijne vakantie!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.