Opruimen in de auto schiet er vaak bij in, want zeg eens eerlijk: hoe ziet jouw auto er aan de binnenkant uit? Netjes opgeruimd en geen kruimeltje op de vloer(matten)? Of zwerven er hier en daar (snoep)papiertjes of kruimels rond? Of liggen er ‘vergeten’ speelgoed, boekjes of andere dingen in je auto?

Onze auto is regelmatig een bende, al zeg ik het zelf. Er worden door ons vele uurtjes in onze auto doorgebracht en er wordt met regelmaat in gegeten en gedronken. Hierdoor is het toch echt nodig om te gaan opruimen in de auto en alle snoeppapiertjes, drinkverpakkingen,  lege zakjes en wat al niet meer uit de auto te halen. Naast al deze rommeltjes wordt er ook aardig wat speelgoed, boeken, tijdschriften en spelletjes voor onderweg mee de auto in gesjouwd maar op de een of andere manier lukt het steeds niet om deze spullen weer mee naar binnen te nemen bij thuiskomst.

Opruimen in je auto is dus geen overbodige luxe. Het is dan ook fijn om hier zo nu en dan eens orde op zaken te stellen en je auto te ontdoen van al het afval en overbodige spullen.

Dit heb je nodig:

Doel: een opgeruimde auto
Tijd: ca 20-30 minuten
Nodig: vuilniszakken, lege doos of krat

Opruimen in je auto? Zo ga je te werk:

Heb je alle benodigdheden bij de hand? Dan kun je nu starten met opruimen in je auto. Verzamel alle spullen die niet in de auto thuishoren en die weg kunnen in de vuilniszak. Vergeet niet in het dashboardkastje te kijken, de vakken in de deuren, het asbakje en andere hoekjes en gaatjes na te lopen waarin allerlei afval, speelgoed of papier zich kunnen verstoppen.

Heb je alles verzameld wat weg kan? Verzamel dan nu de spulletjes die niet weg kunnen maar ook niet in de auto thuishoren. Stop deze spullen in een doos/krat en breng ze naar de plek waar ze wel thuishoren. Zo, dat ruimt al lekker op!

Dan blijven er alleen nog spullen over die je wel wilt bewaren én in de auto thuis horen. Neem deze spullen eerst uit je auto om overzicht te krijgen en te zien wat voor spullen je allemaal in de auto wilt bewaren. Want wie weet liggen er wel 3 ijskrabbers in je auto en heb je deze allemaal nodig? Bekijk de spullen nog eens kritisch en leg alleen die spullen terug in je auto die je daar ook daadwerkelijk wilt bewaren of nodig hebt.

Leg deze spullen op handige plek in de auto. Auto’s bieden vaak tal van opbergmogelijkheden. Niet alleen in het dashboardkastje, maar ook in de zijvakken van de deuren, vakken achter de stoelen en andere hoekjes, gaatjes en vakjes die je in een auto kunt vinden. Maar zorg ervoor dat de spullen niet los rondslingeren in je auto.

Heeft jouw auto onvoldoende opbergmogelijkheden? Er bestaan tal van auto-organizers waarin je spullen kunt opbergen. Neem hier eens een kijkje om ideeën op te doen.

Zo nu is je auto ontdaan van alle afval en overbodige spullen, dat ruimt lekker op. En heb je zin en tijd om ook gelijk de auto aan de binnenkant schoon te maken? Dan lees je hier hoe je dat handig aanpakt.

Wat is handig om in de auto te bewaren?

Nu de winter voorbij is kun je de ijskrabbers, handschoenen, antivries, warmtedeken en meer winteraccessoires uit je auto halen. Maar welke spullen zijn gemakkelijk om in je auto te bewaren? Dat varieert van persoon tot persoon maar er zijn wel een aantal zaken die handig zijn om bij je te hebben, zoals:

Tot de basisuitrusting van de auto behoren

 • Handleiding van de auto
 • Schadeformulier
 • Gevaren driehoek en veiligheidsvest
 • Noodhamer en brandblusser
 • Reservelampen
 • EHBO kit

Al naar gelang aan te vullen met:

 • Voldoende eten en drinken
 • Dekens
 • Paraplu
 • Waxinelichtjes en lucifers
 • Zaklamp
 • Papieren zakdoekjes
 • Pen en papier
 • Muntgeld

Controleer wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat welke spullen je daar verplicht in de auto moet hebben, dit verschilt per land. Dat kun je terugvinden op de site van de ANWB. Check niet alleen het land waar je naar toe gaat maar ook de landen waar je doorheen rijdt om je bestemming te bereiken.

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes