De kerstboom optuigen; wie doet dat bij jullie in huis? Zelf vind ik het niet zo’n leuke klus om te doen maar mijn man en kinderen vinden het gelukkig wel leuk en gezellig om te doen.

Maar in sommige gezinnen levert het optuigen van de kerstboom nogal eens wat gedoe op. Met deze tips wordt het een feestje.

Optuigen wordt een feestje met deze 5 tips:

Bereid voor

Het is heel frustrerend als je de kerstboom wilt gaan versieren en je dan pas ontdekt dat de lampjes het niet meer doen of dat er onvoldoende versiering blijkt te zijn.

Doe daarom vooraf de kerstballen check. Haal een paar dagen voordat je de kerstboom gaat optuigen de kerstversiering tevoorschijn en kijk wat er allemaal nog is en of er nog dingen aangeschaft moeten worden.

Overleg

Bespreek voordat je aan de slag gaat met optuigen wat eenieders wensen zijn. Willen we dit jaar een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Hoe willen we de kerstboom versieren? Gebruiken we dezelfde versiering als vorig jaar of doen we het dit jaar eens een keer anders?

Houd rekening met elkaars wensen en sluit waar nodig compromissen. Wanneer van tevoren duidelijk is wat de bedoeling is, wordt het optuigen van de kerstboom al een stuk gezelliger.

Bijboompjes

Kinderen helpen je graag mee met het optuigen van de kerstboom. Maar ze helpen je vaak meer van de wal in de sloot dan bij het snel en gemakkelijk optuigen van de kerstboom.

Geef je kinderen daarom een eigen mini kerstboom. Laat ze deze boom geheel naar eigen inzicht versieren met (plastic) ballen, knutselwerkjes of hangertjes en zet het boompje in hun eigen slaapkamer.

Een goed begin

Hang als eerste de lampjes in de boom. Je kunt de lampjes natuurlijk allemaal netjes aan de takken van je kerstboom bevestigen, maar je kunt ze ook gewoon op de takken neerleggen, zonder ze vast te maken.

Het voorkomt dat de dennennaalden in je handen prikken en het werkt een stuk sneller, zowel bij het optuigen als bij het aftuigen van de boom.
Is de kerstboom eenmaal opgetuigd dan is het verschil nauwelijks te zien.

Have fun!

Zet tijdens het optuigen van de kerstboom een kerstmuts en een gezellig kerstmuziekje op en maak er met elkaar een feestje van!

Veel plezier!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.