Het optuigen van de kerstboom; wie doet dat bij jullie? Zelf vind ik het niet zo’n leuke klus om te doen maar mijn man en schatjes van kinderen vinden het gelukkig wel leuk.

Maar in sommige gezinnen levert het optuigen van de kerstboom nogal eens wat gedoe op. Met deze tips wordt het een feestje.

Optuigen wordt een feestje met deze 5 tips:

Bereid voor

Het is heel frustrerend als je de kerstboom wilt gaan versieren en je dan pas ontdekt dat de lampjes het niet meer doen of dat er onvoldoende versiering blijkt te zijn.

Haal daarom een paar dagen voordat je de kerstboom gaat optuigen de kerstversiering tevoorschijn en check wat er allemaal in zit.

Overleg

Bespreek voordat je aan de slag gaat met optuigen wat eenieders wensen zijn. Willen we dit jaar een echte of een kunstkerstboom? Hoe willen we de kerstboom versieren? Gebruiken we dezelfde versiering als vorig jaar of doen we het dit jaar eens een keertje anders?

Houd rekening met elkaars wensen en sluit waar nodig compromissen. Wanneer van tevoren duidelijk is wat de bedoeling is, wordt het optuigen van de kerstboom een stuk gezelliger.

Bijboompjes

Kinderen helpen graag met het optuigen van de kerstboom. Maar ze helpen je vaak meer van de wal in de sloot dan bij het snel en gemakkelijk optuigen van de kerstboom.

Geef je kinderen daarom een eigen mini kerstboom. Laat ze deze boom geheel naar eigen inzicht versieren met (plastic) ballen, knutselwerkjes of hangertjes en zet het boompje op hun slaapkamer.

Een goed begin

Hang als eerste de lampjes in de boom. Je kunt de lampjes natuurlijk allemaal netjes aan de takken van je kerstboom bevestigen, maar je kunt ze ook gewoon op de takken leggen, zonder ze vast te maken.

Het voorkomt dat de dennennaalden in je handen prikken en het werkt een stuk sneller, zowel bij het optuigen als bij het aftuigen van de boom. Is de kerstboom eenmaal opgetuigd dan is het verschil nauwelijks te zien.

Have fun!

Zet tijdens het optuigen van de kerstboom een kerstmuts en een gezellig kerstmuziekje op en maak er met elkaar een feestje van!

Tip!

Doe voordat je de kerstboom gaat optuigen eerst nog even de kerstballencheck.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Blijf er niet mee zitten! Mail of bel me en stel je vraag dan kun je mij vertellen waar je tegenaan loopt en wat je belangrijkste knelpunten zijn. Samen bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen