Maak er een feestje van

De kerstboom optuigen, wie doet dat bij jullie? Zelf heb ik er een enorme hekel aan. Mijn man en schatjes van kinderen vinden het leuk om dit met elkaar te doen dus zorgen zij voor een mooie boom bij ons in huis. Maar het levert in sommige gezinnen nogal eens wat gedoe en onenigheid op.

Optuigen wordt een feestje met deze 5 tips:

1. Bereid voor

Het is heel frustrerend als de kerstboom wilt gaan versieren en je ontdekt dat de lampjes het niet meer doen of dat er onvoldoende versiering blijkt te zijn. Haal daarom een paar dagen voordat je de kerstboom gaat optuigen de kerstversiering tevoorschijn en kijk wat er allemaal in zit.

2. Overleg

Bespreek voordat je aan de slag gaat wat eenieders wensen zijn. Willen we dit jaar een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Hoe willen we de kerstboom versieren? Gebruiken we dezelfde versiering als vorig jaar of doen we het dit jaar eens een keer anders? Houd rekening met elkaars wensen en sluit waar nodig compromissen. Wanneer van tevoren duidelijk is wat de bedoeling is, wordt het optuigen van de kerstboom een stuk gezelliger.

3. Bijboompjes

Kinderen helpen graag met het optuigen van de kerstboom. Vaak helpen ze je meer van de wal in de sloot dan bij het snel en gemakkelijk optuigen van de boom. Geef je kinderen daarom een eigen mini kerstboom. Laat ze deze boom geheel naar eigen inzicht versieren met (plastic) ballen, knutselwerkjes of hangertjes en zet het boompje op hun slaapkamer.

4. Een goed begin

Hang als eerste de lampjes in de boom Je kunt de lampjes allemaal netjes aan de takken van je kerstboom bevestigen, maar je kunt ze er ook gewoon inleggen zonder ze vast te maken aan de takken. Het voorkomt dat de dennennaalden in je handen prikken en het werkt een stuk sneller, zowel bij het optuigen als bij het aftuigen van de boom. Als je de kerstboom eenmaal hebt opgetuigd, is het verschil nauwelijks zichtbaar.

5. Have fun!

Zet tijdens het optuigen van de kerstboom een kerstmuts en kerstmuziek op en maak er een feestje van!

Tip!
Lees ook Doe de kerstballen check

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis trips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen