Pepernoten en speelgoed spelen in de decembermaand een grote rol. Een maand waarin we feest vieren met veel gezelligheid en lekkers en vaak worden we  overladen met cadeaus. Is ook je zoon of dochter rond de feestdagen  jarig? Dan kunnen al die goedbedoelde cadeaus voor een complete chaos in huis zorgen. Slim dus om nu alvast voor te sorteren op de stroom cadeautjes.

7 tips: ruimte maken voor nieuwe Sint aanvoer

  1. Plan binnenkort een moment in je agenda om samen met je kind(eren) al het speelgoed na te lopen. Trek per kind ongeveer 1 uur uit.
  2. Bekijk of er nog met het speelgoed wordt gespeeld en of het heel en compleet is.
  3. Bedenk samen een nieuwe bestemming voor het speelgoed dat niet meer wordt gebruikt. Dit motiveert kinderen om eerder afstand te nemen van deze spullen.
  4. Kies je ervoor om het speelgoed te koop aan te bieden? Bijvoorbeeld in de supermarkt of op Marktplaats? Bedenk dan samen wat je met de opbrengst wilt doen.
  5. Geef je de spullen aan een jonger neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje? Of doneer je de spullen aan de plaatselijke kringloopwinkel, speelgoedbank of zoek op de site van Inzameldoelen naar een ander goed doel bij jou in de buurt. Stop deze spullen tijdelijk in een doos en schrijf erop waar het naartoe gaat (kringloop, speelgoedbank, neefje, nichtje etc.). Zet de doos tijdelijk weg in de schuur, garage, berging of zolder.
  6. Plan een moment in om deze spullen zo snel mogelijk naar hun nieuwe bestemming te brengen.
  7. Is al het speelgoed doorlopen? Dan heeft je kind zeker wel een beloning verdiend! Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat lekkere pepernoten, het kijken van een film, het uitzoeken van een lekker toetje of even heerlijk uitwaaien in het bos of in de speeltuin.

Volg deze 7 stappen op en je bent voorbereid op de nieuwe stroom spullen die tijdens de decembermaand je huis binnen komen.

Veel opruimplezier gewenst!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.