Professional opruimdiva Esther van Dijk

Door Piet Hartman – Land van Heusden en Altena

In deze door mannen in blauwe pakken ontwrichte samenleving, ben ik op zoek naar STERKE EN GEVOELIGE POLDERVROUWEN. Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Haar waarde gaat koralen ver te boven – Spreuken 31. Waar zijn ze? Zorgen ze als een verstandige moeder voor hun kroost en de buren? Geven ze in de woestijn van de hebzucht de goede richting aan? En warempel, het Land van Heusden en Altena telt sterke vrouwen (in wording) bij de vleet. Een nieuwe eeuw, nieuwe banen, met mooie namen. Ergens in Sleeuwijk woont Esther van Dijk (42). Haar beroep: professionalorganizer. Je mag ook opruimcoach zeggen. Nee, ze is geen poetsdiva zoals die twee dames van RTL4. Opruimdiva dan, want ze schitterde anderhalve minuut bij SBS6.

Ik trof een opgeruimd huis, en een aimabele Esther die haar leven begon in Rotterdam, maar al op vijfjarige leeftijd naar Hank verhuisde. Na het Altena College (mavo, meao) ging ze bij Kluwer in Dordrecht werken. “Ik heb daarna jaren met plezier bij de Rabobank gewerkt, maar kwam tot het besef dat het werk niet meer bij me paste. Ik zocht iets anders, maar wat dan?” Esther keek me met grote ogen aan. Tegenover me een springerige krullenbol, zwart vestje, paarsige blouse. Ik wachtte gespannen op de ontknoping. Ze biechtte eerst op van nature een rommelkont te zijn, het was altijd een zooitje op haar kamer, toen ze puber was. Met de komst van kinderen kreeg ze behoefte om orde te scheppen. “Prettig als het overzichtelijk is. Tijdens een ernstig vakantiegesprek met mijn man gaf hij me de gouden tip. Professional organizer! Dat is op je lijf geschreven, zei-ie. Ik heb de grote stap gezet’’, vertelde ze met blozende blik.

Ze kwam terecht bij De Huishoudcoach Daar voelde ze zich helemaal happy. De opleiding liep gesmeerd. Vorig jaar maart startte ze als zzp’er. Was er vraag naar professional organizers dan? Werkt de moderne mens zich zo in de nesten? Denkt hij in een hoop bezit zijn geluk te vinden? “Ja, het heeft met genen te maken, met gebeurtenissen die je leven op zijn kop zetten, met een overdosis aan informatie en spullen. Je moet keuzes maken in je leven!” Ik knikte heftig! Geen speld tussen te krijgen. “Soms bellen mensen me in tranen op. Ze schamen zich dood. Maar de eerste stap is gezet. Gedragsverandering is het toverwoord. Ik begin met het opruimen van een kastje. Volgens de opgeruimd-leven-methode. Kalm aan! Na verloop van tijd zie ik mensen opbloeien en dat maakt me blij.’’

SBS6 zocht voor een programma een opruimcoach en kwam via de website van dehuishoudcoach.nl bij Esther van Dijk terecht. Samen met fotomodel Kim Feenstra moest ze een zolder opruimen. De tv-opname duurde zes uur, ze hebben heel erg gelachen, de huilbui van het slachtoffer kwam in beeld. Ze gaf in lunch-restaurant Metropole een workshop voor 40 naar de grote schoonmaak snakkende dames. Open Coffee Altena maakt haar ook blij. Betrokkenheid, goede gesprekken, nieuwe ideeën. Esther van Dijk lijkt me geen type dat bij de pakken neerzit. Is uw administratie een puinhoop? Uw huis een stortplaats? Durft u de kringloopwinkel niet in? Bel deze professional organizer met passie.

www.organizedbyme.nl

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.