Overkomt het jou ook wel eens dat je een verjaardag vergeet of nét te laat bent? Of er op het laatste moment achter komt dat er een juffenfeest is op school? Dan kan mateloos frustrerend zijn en je hebt steeds maar het gevoel achter de feiten aan te lopen. Plan verjaardagen en evenementen vooruit zo kom niet voor verrassingen te staan.

Doel: Voorbereid op verjaardagen en evenementen
Tijd: Ca. 30 minuten
Nodig: Agenda (digitaal of papier), (verjaardags)kalender, pen

Zo plan je verjaardagen en evenementen:

Neem de (verjaardags)kalender en je agenda voor het nieuwe jaar erbij. Schrijf in je agenda de verjaardagen en evenementen van de (verjaardags)kalender over. Noteer daarnaast ook, voor zover mogelijk, alle evenementen en activiteiten die al bekend zijn in je agenda. Denk hierbij aan schoolactiviteiten, maar ook theatervoorstellingen en concerten die je al geboekt hebt of etentjes en andere afspraken die al in de planning staan, schrijf het allemaal op.

Maak je gebruik van een digitale agenda? Dan kun je een melding aan de afspraak toevoegen zodat je hier op tijd aan wordt herinnerd en je voldoende tijd hebt om na te denken wat voor een cadeautje of kaartje je wilt gaan kopen of over welke tekst je in het kaartje wilt schrijven.

Lees meer opknappertjes