De rommelmarkt en Koningsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En na een aantal jaren van afwezigheid, kunnen we nu weer massaal de straat op om Koningsdag te vieren.

De één loopt gezellig een rommelmarkt op om eens lekker rond te snuffelen en rond te kijken en de ander gaat zelf op een kleedje zitten of achter een kraampje staan. Behoor jij tot de laatste categorie? Lees dan snel verder!

Heb je spullen die je niet meer gebruikt? Of speelgoed waar je kinderen te groot voor zijn geworden? Dan is een rommelmarkt op Koningsdag het uitgelezen moment om van je overtollige spullen af te komen. Je hebt nog een paar dagen de tijd om deze spullen te verzamelen en klaar te maken voor de verkoop.

Tips voor een succesvolle verkoop:

1. Verzamel en check

Verzamel spullen die je niet meer gebruikt maar nog prima een tweede ronde mee kunnen en check of de spullen die je wilt verkopen nog heel en schoon zijn. Voorkom dat je kapotte of vieze spullen in je kraam hebt staan, bezoekers haken dan al snel af.

2. Wees voorbereid

Maak een lijstje van wat je mee wilt nemen. Natuurlijk neem  je alle spullen die je wilt verkopen mee maar denk bijvoorbeeld ook aan kleden voor op de grond, lakens voor over je kraampje of  papier, pen, schaar, plakband, knijpers, krukje, koek en zopie, plastic tasjes en vergeet ook het wisselgeld niet.

3. Prijs je spullen

Bepaal welke prijs je voor je spullen wilt hebben en noteer dit alvast op een lijstje.

De kans is groter dat je sneller tot verkoop overgaat wanneer je je spullen prijst. Bezoekers hoeven dan niet steeds te vragen wat iets kost. Zo kun je in het moment sneller handelen en hoef je niet steeds te bedenken wat je ervoor wilt hebben.

Overweeg je spullen eventueel iets hoger prijzen dan wat je ervoor wilt hebben zodat er ruimte is om af te dingen.

4. Wees op tijd

Je zult verbaast staan hoeveel mensen er al vroeg op koopjesjacht zijn. Zorg daarom dat je op tijd bent zo heb je voldoende tijd om je spullen netjes uit te stallen en jezelf te settelen.

5. Versier je kraam

Zorg voor gezelligheid in je kraam, dat trekt mensen aan. Hang waar mogelijk oranje vlaggetjes en slingers op en trek een oranje feestoutfit aan.

6. Overzicht in je spullen

Zet je spullen soort bij soort en plaats grote dingen achteraan of op de grond; speelgoed bij speelgoed, kleding bij kleding, boeken bij boeken etc. Zo staan je spullen overzichtelijk in je kraam en zien bezoekers snel en gemakkelijk wat je in de aanbieding hebt.

7. Grabbelen maar

Veel kleine spulletjes te koop? Overweeg hiervoor een grabbelton te maken en bepaal voor welk bedrag er gegrabbeld mag worden. Bijvoorbeeld 1 x grabbelen voor € 0,50, en 3 x voor € 1,–.

8. Gluren bij de buren

Loop eens een rondje over de markt om te zien welke prijzen je collega verkopers hanteren. Mocht je te hoog zitten met je prijzen dan kun je deze meteen bijstellen.

9. In de aanbieding

Loopt de rommelmarkt op z’n einde? Prijsje spullen een klein uurtje voordat de rommelmarkt is afgelopen is af. Bijvoorbeeld alles voor de helft of 3 halen, 2 betalen. Zo is de kans groot dat je minder mee terug naar huis hoeft te sjouwen 😉.

10. Have fun!

Maak er vooral een leuke en gezellige dag van. Een lach kost niets en met vriendelijkheid en humor trek je wellicht klanten over de streep.

Veel plezier op Koningsdag en heel veel succes met de verkoop!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.