Routine

Opruimen is niet voor iedereen een routine maar juist vaak een vervelende klus die daarom met regelmaat wordt uitgesteld. Geen zin, denken dat het veel tijd kost en er geen routine in hebben, zijn er debet aan dat het opruimen uitgesteld wordt. Gaandeweg stapelen de spullen zich op; (af)was, kleren, schoenen, tassen en alle spullen die je ‘even’ ergens hebt neergelegd om ze ‘straks’ op te ruimen maar die er vervolgens na een paar weken nog steeds liggen.

Pas wanneer je overal weer stapeltjes ziet verschijnen, je geen ruimte meer hebt op het aanrecht om je brood te smeren of weer eens iets niet kunt vinden, put je jezelf weer een keer een hele dag uit om ervoor te zorgen dat het weer enigszins leefbaar wordt. Dit kost je zoveel energie dat je de dagen erna geen puf meer hebt om dingen op te pakken.

Met dit opknappertje behoort dat tot de verleden tijd. Dit opknappertje is niet een panklare schoonmaak- of opruimactie. Het is een routine die je helpt nieuwe rommel te vermijden en je huis op dagelijkse basis een opgeruimder aanblik te geven.

Dit heb je nodig:

Doel:

Een routine voor een opgeruimd en leefbaar huis

Tijd:

10 minuten

Nodig:

Mobiele telefoon of (kook)wekker en eventueel hulp van partner en/of kinderen

Het 10-minuten rondje: Zo doe je dat:

Dagelijks

Maak iedere dag – bij voorkeur na het avondeten – een rondje van 10 minuten door je woonkamer, keuken, hal en wc. Zet een lekker, motiverend muziekje op en zet het alarm van je mobiele telefoon – of de (kook)wekker – op 10 minuten.

Aan de slag

Ruim alles op wat niet op zijn plek ligt en gooi weg wat in de prullenbak thuishoort. Dus, hang jassen op de kapstok, zet schoenen in het schoenenrek, leg sleutels op een vaste plek, gooi gelezen folders in de oud-papierbak, ruim het speelgoed van de kinderen op – natuurlijk mogen zij daarbij helpen – en ga zo maar door. Gaat je alarm of de (kook)wekker na 10 minuten af? Breng dan het voorwerp wat je nog in handen hebt op de juiste plek en stop met opruimen. Voor vandaag ben je klaar en kun je gaan genieten van je avond.

Resultaat

Doe je dit een maand lang? Dan is dat ruim 5 uur opruimen per maand! Minimale inspanning met maximaal resultaat!

Heb je na een tijdje deze routine onder de knie en heb je de smaak te pakken om jezelf meer routines eigen maken? Lees dan eerst nog even deze tips!

Tip:

Woon je met meerdere mensen in een huis? Bundel de krachten en verdeel de taken. Laat hen meedoen met dit 10-minuten rondje voor een nóg beter resultaat.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.