Schoolvakantie; zes weken lang een ander ritme, zes weken zonder wekker, zes weken zonder sportclubjes en zes weken zonder ‘moeten’…. Maar hoe kom je na die weken schoolvakantie weer in het ‘gewone’ ritme?

Zo kom je na de schoolvakantie weer in het ritme:

Check drinkbekers en broodtrommels

Iedere ochtend weer bekers en trommels vullen om mee naar school te nemen. Maar zijn ze allemaal nog heel? Lekken de bekers niet en zijn er nog wel voldoende bekers en trommels? Controleer of alles nog in orde is en of er nog voldoende bekers, flesjes en broodtrommels zijn. Schaf indien nodig nieuwe aan.

Boodschappen

Voor het vullen van de trommels en bekers is het fijn als er voldoende brood, fruit, tussendoortjes en drinken in huis is. Check je voorraad en zet indien nodig de ontbrekende spullen op je boodschappenlijst en schaf deze tijdig aan zodat je hebt om de trommels en bekers mee te vullen.

Gymkleding

In het nieuwe schooljaar hebben de kinderen weer gymles. Maar passen de gymkleren en -schoenen nog wel? Laat de kinderen de gymkleding en -schoenen passen en bekijk of het nodig is om andere gymkleding aan te schaffen. Plan indien nodig een middagje shoppen in om nieuwe materialen aan te schaffen.

Fietsen

Gaat je kind op de fiets naar school? Zorg er dan voor dat de fiets in orde is. Controleer of de banden nog goed en voldoende opgepompt zijn en of de bel, verlichting en remmen goed werken. Breng je je kind op de fiets naar school? Check dan ook je eigen fiets nog even.

Kleding

Vind je het ’s morgens lastig te bedenken welke kleren je kinderen (en jijzelf) aan moeten trekken? Leg de avond tevoren de kleding en schoenen alvast klaar. Niets is zo ergerlijk als op het laatste moment te moeten zoeken naar kleding of ‘die andere’ schoen.

Zet de wekker!

Check voordat je gaat slapen of je wekker op de juiste tijd en ‘aan’ staat. Zet ‘m zo nodig een kwartiertje eerder want opstarten na de vakantie kan wat extra tijd vergen 😉.

Pas deze deze tips toe en ga relaxed van start na de schoolvakantie. Succes!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.