Tijdschriften, wie heeft ze niet in huis. En het opruimen ervan kan behoorlijk lastig zijn. De een doet ze na het lezen meteen weg terwijl de ander er – om wat voor reden dan ook – maar geen afstand van kan doen.

Wat doe jij met tijdschriften die je al een keer gelezen hebt? Bewaar je de tijdschriften, geef je ze door of gooi je ze bij het oud papier?

In de praktijk blijken veel mensen het lastig te vinden om afstand te doen van tijdschriften. Er staan altijd wel artikelen in waar ‘nog wat mee moet’, die gewoon ‘leuk zijn om te bewaren’ of  die je op een later moment wilt lezen (‘ik heb nu even geen tijd’).

Gevolg is dat er tientallen kilo’s aan papierwerk in huis staat. Zowel op zolders maar ook in woon-, slaap- en/of werkkamers.

Vaak komt het er niet meer van om die artikelen alsnog te lezen en als het er wel van komt, kun je het betreffende tijdschrift en artikel misschien niet eens meer vinden. Of je komt er tijdens je zoektocht achter dat zich tussen de tijdschriften allemaal papier- of zilvervisjes hebben verschanst.

Tijd dus om eens grondig de bezem door je collectie (oude) tijdschriften te halen.

Dit heb je nodig:

Doel:

Een overzichtelijke tijdschriften collectie

Tijd:

Ca 30 minuten
(Heb je erg veel tijdschriften? Trek hiervoor dan meerdere keren 30 minuten uit)

Nodig:

Alle tijdschriften die je in huis hebt, 2 lege dozen (bij grote hoeveelheden wellicht meer 😉) en een oud papierbak

Tijdschriften opruimen? Zo doe je dat:

Verzamel alle tijdschriften die je in huis hebt en waar je nu eindelijk eens een beslissing over wilt nemen.

Neem de tijdschriften één voor één ter hand en beslis per tijdschrift wat je ermee wilt. Bewaren of weg?

Wat je wilt houden leg je in de ene doos, wat je wilt weggeven leg je in de andere doos. Tijdschriften die weggegooid kunnen worden, doe je in de oud papierbak. Ga hier net zo lang mee door totdat je over alle tijdschriften een beslissing hebt genomen.

Tip:

Waak ervoor dat je je tijdens het tijdschriften opruimen niet verliest in het lezen ervan. Vind je dit lastig? Doe het dan samen met iemand die je bij de les kan houden.

Tijdschriften bewaren

Bewaar alleen tijdschriften die je écht regelmatig doorneemt.

Zijn er een paar interessante artikelen die je graag nog wilt lezen? Knip of scheur deze dan uit en leg hiervoor een mapje aan met ‘leuke’ of ‘interessante’ artikelen.  Of maak er een foto van en bewaar dit artikel in een digitale map ‘nog te lezen artikelen’.

Wanneer je alleen de artikelen bewaart, bespaart je dat een hoop ruimte!

Inspiratie opdoen om je tijdschriften op een leuke manier te bewaren? Neem eens een kijkje op deze site.

Tijdschriften weggeven

Tijdschriften weggeven is ook een mooie manier van opruimen, je kunt dit op meerdere manieren doen.

Je kunt bijvoorbeeld een roulatiesysteem opzetten onder familie, vrienden en/of collega’s maar denk ook eens aan het doneren van tijdschriften aan scholen, kringloop of de wachtkamer van het ziekenhuis of de tandarts.

Zo krijgen de tijdschriften een mooi tweede leven.

Tijdschriften beperken

Ben je dol op het lezen van tijdschriften en heb je moeite om deze daarna weg te doen? Overweeg dan eens een abonnement op een leesmap of de bibliotheek.  Zo ontvang je iedere week je vaste portie lectuur maar het neemt een stuk minder ruimte in beslag 😉.

En heb je een abonnement op een tijdschrift maar verdwijnt deze vaak ongelezen in de krantenbak? Overweeg dan het abonnement op te zeggen en koop alleen een tijdschrift wanneer je echt zin en tijd hebt om het eens lekker op je gemak te gaan lezen.

Tip:

Ze noemen het niet voor niets TIJDschriften. Gebruik dit als richtlijn en bewaar dagbladen een dag, weekbladen een week en maandbladen een maand etc.. Zo voorkom je dat de tijdschriften je niet boven het hoofd groeien.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.