Wist je dat het toetsenbord van je computer of laptop viezer is dan je toilet? Althans, dit is de conclusie van een brits onderzoek uit 2008. Uit dit onderzoek blijkt dat er wel 400 x meer bacteriën op huizen dan op een toilet. Of dat zo is, laat ik graag in het midden. Feit is wel dat het aardig vies kan worden tijdens het gebruik, zeker wanneer je regelmatig achter je computer eet of drinkt.

Het toilet maken we met regelmaat schoon maar waarom doen we dat eigenlijk niet met ons toetsenbord? Tijd om hier verandering in aan te brengen en het zo nu en dan eens even lekker schoon te maken. Zo doe je dat:

Dit heb je nodig:

Doel: een schoon en fris toetsenbord
Tijd: ca 15 minuten
Nodig: keukenrol, wattenstaafjes, reinigingsalcohol, lauwwarm water, allesreiniger, microvezeldoekje en eventueel een theedoek

Toetsenbord reinigen? Zo pak je dat aan:

Zorg ervoor dat je computer of laptop helemaal uit staat. Als eerste houd je het toetsenbord ondersteboven en schud het goed leeg. Klop eventueel zachtjes op de onderkant om alle kruimeltjes en stof er goed uit te laten vallen. Je zult ervan verstelt staan hoeveel kruimels en stof eruit vallen.

Wanneer je dit hebt gedaan, drenk je een stuk keukenpapier in wat reinigingsalcohol en ga hiermee over de toetsen. Doe hetzelfde met een wattenstaafje en ga hiermee tussen de toetsen door en om de toetsen heen. Het wattenstaafje kan snel vies worden, dus zorg voor voldoende voorraad en pak regelmatig een nieuwe. Heb je alle toetsen gehad? Maak dan een sopje van water en allesreiniger en ga met een vochtig (uitgewrongen) microvezeldoekje over het toetsenbord heen. Laat het daarna drogen of droog eventueel af met een droge theedoek.

Maak er een gewoon van om elke week je toetsenbord even uit te kloppen en periodiek schoon te maken zoals in dit opknappertje beschreven. Zo houd je het toetsenbord schoon en fris.

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes