Wist je dat het toetsenbord van je computer of laptop viezer is dan een toiletbril? Althans, dit is de conclusie van een brits onderzoek uit 2008. Uit dit onderzoek blijkt dat er wel 400 x meer bacteriën op huizen dan op een toiletbril. Of dat zo is, laat ik graag in het midden. Feit is wel dat het aardig vies kan worden tijdens het gebruik, zeker wanneer je regelmatig achter je computer eet of drinkt.

De toiletbril maken we met regelmaat schoon maar waarom doen we dat eigenlijk niet met ons toetsenbord? Tijd om hier verandering in aan te brengenen en het zo nu en dan eens even lekker schoon te maken. Zo doe je dat:

Dit heb je nodig:

Doel:

Een schoon en hygiënisch toetsenbord

Tijd:

Ca 15 minuten

Nodig:

Keukenrol, wattenstaafjes, reinigingsalcohol, lauwwarm water, allesreiniger, microvezeldoekje en eventueel een theedoek

Toetsenbord reinigen? Zo doe je dat:

Zorg ervoor dat je computer of laptop helemaal uit staat. Houd als eerste je het toetsenbord ondersteboven en schud het goed leeg. Klop eventueel zachtjes op de onderkant om alle kruimeltjes en stof er goed uit te laten vallen. Je zult ervan verstelt staan hoeveel kruimels en stof eruit zullen vallen.

Wanneer je dit hebt gedaan, drenk je een stuk keukenpapier in wat reinigingsalcohol en ga hiermee over de toetsen. Doe hetzelfde met een wattenstaafje en ga hiermee tussen de toetsen door en om de toetsen heen. Het wattenstaafje kan snel vies worden, dus zorg voor voldoende voorraad en pak regelmatig even een nieuwe. Heb je alle toetsen gehad? Maak dan een sopje van water en allesreiniger en ga met een iets vochtig (goed uitgewrongen) microvezeldoekje over het toetsenbord. Laat het daarna drogen of droog eventueel af met een schone, droge theedoek.

Tip:

Maak er een gewoonte van om elke week je toetsenbord even uit te kloppen en periodiek schoon te maken zoals in dit opknappertje beschreven. Zo houd je het toetsenbord schoon en hygiënisch.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen met alle plezier.

Ik kijk uit naar je bericht!

Gratis E-Book & tips

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.