Een rommella, wie heeft ‘m niet?! Het is de meest favoriete plek om spullen in te bewaren waarvan je niet direct weet waar je ze laten moet. In ieder huishouden vind je wel zo’n lade: Eentje waarin we van alles en nog wat ‘dumpen’. Er liggen de meest uiteenlopende spullen in zoals pennen, sleutels, usb-sticks, zegeltjes, verdwaalde knopen, schroefjes of reserveonderdelen waarvan je niet meer weet waar ze van zijn en ga zo maar door. Maar je vindt er zelden iets wat je écht nodig hebt. Tijd om orde op in deze chaos te scheppen!

Heb jij zo’n rommella? En wil je deze voor eens en voor altijd vakkundig opruimen? Dan komt dit Opknappertje voor jou als geroepen!

Van rommella tot handige opbergplaats

Dit heb je nodig:

Doel:

Een opgeruimde en overzichtelijke rommella

Tijd:

Ca. 20 minuten

Nodig:

Pedaalemmerzak, schoonmaakspullen, stofzuiger en 2 lege doosjes

Rommella opruimen? Zo doe je dat:

Installeer de lege doosjes en het pedaalemmerzakje in de buurt van je werkplek. Trek de rommella open en neem de spullen er één voor één uit. Leg de voorwerpen die je in de lade wilt bewaren in het éne doosje en de voorwerpen die je wel wilt bewaren maar niet in deze lade thuishoren, leg je in het andere doosje.

Alle lege verpakkingen, papiertjes, alles wat kapot is of niet meer naar behoren functioneert, wat je dubbel hebt of dingen die je gewoon niet meer wilt, doe je in het pedaalemmerzakje.

Bewaren

Wees kritisch voor jezelf wanneer je een beslissing neemt om iets te houden. Je wilt natuurlijk niet dat de lade – nadat je deze zorgvuldig hebt uitgemest en schoongemaakt – weer een onoverzichtelijk geheel wordt waarin je niets meer kunt terugvinden.

Heb je een aantal items dubbel? Vraag jezelf af hoeveel je er nu écht nodig hebt en ook daadwerkelijk gebruikt. Bewaar spullen niet uit ‘gewoonte’ maar denk goed na of je het echt nodig hebt of gebruikt. Zo ja, bedenk dan wat de beste plek is om dit te bewaren.

Schoonmaken

Ga net zo lang door totdat de rommella helemaal leeg is. Dit is een mooi moment om alle kruimeltjes en stofjes uit de la op te zuigen met de stofzuiger en daarna even lekker schoon te maken met een lekker geurend sopje. Je bent ook vast spullen tegengekomen die best nog even een opfrisbeurt kunnen gebruiken voordat ze weer teruggaan in de lade. Was deze meteen af of stop ze in de vaatwasser.

Breng de spulletjes die niet in deze lade thuis horen maar die je wel wilt bewaren naar de juiste plek. Bij terugkomst is de lade waarschijnlijk weer helemaal opgedroogd van het schoonmaken. Nu kun je de la gaan inrichten met alleen de spullen die jij daar wilt bewaren.

Inrichten

Laat bij het inrichten wat ruimte over voor de spullen die nog in de vaatwasser staan zodat je deze na hun opfrisbeurt nog met gemak in de la kwijt kunt.  In een rommellade liggen vaak veel kleine spulletjes. Maak gebruik van ladeverdelers, bestekbakken of mandjes om kleine spulletjes te bundelen. Zo voorkom je dat deze gemakkelijk weer door je lade gaan zwerven.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe jullie rommella eruit ziet voor en na dit opknappertje. Maak voordat je begint met opruimen een foto van de lade zoals hij nu is en maak nadat je klaar bent een foto van het eindresultaat. Stuur deze via WhatsApp naar 06 40 98 00 04 of mail ze naar info@organizedbyme.nl. Ik zou het leuk vinden als je dit met mij wilt delen.

Tip:

Bewaar zoveel mogelijk soort bij soort. Bundel kleine spulletjes in een bakje, mandje of met een elastiekje. Leg spullen die je vaak nodig hebt op een gemakkelijk te bereiken plek zodat je deze met gemak kunt pakken én ook weer kunt terugleggen.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.