Een rommella, wie heeft ‘m niet?! Het is de meest favoriete plek om spullen in te bewaren waarvan je niet direct weet waar je ze moet laten. In ieder huishouden vind je wel zo’n la: Eentje waarin we van alles en nog wat ‘dumpen’. Je vindt er de meest uiteenlopende spullen in zoals pennen, sleutels, usb-sticks, zegeltjes, verdwaalde knopen, schroefjes en reserve onderdelen waarvan je niet meer weet waar ze van zijn, sleutels, sleutelhangers, en ga zo maar door. Maar je vindt er zelden iets wat je écht nodig hebt. Tijd om orde in deze chaos te scheppen. Heb jij zo’n rommella in huis? En wil je deze voor eens en voor altijd vakkundig opruimen? Dan komt dit Opknappertje voor jou als geroepen!

Maak van je rommella een handige opbergplaats

Dit heb je nodig:                                    

Doel: een opgeruimde en overzichtelijke rommella
Tijd: ca 30 minuten
Nodig: pedaalemmerzak, schoonmaakspullen, stofzuiger en 2 doosjes (gelabeld met H en E)

Rommellade opruimen? Zo pak je dat aan:

Installeer de doosjes en het pedaalemmerzakje in de buurt van je werkplek. Trek de rommella open en neem de spullen er één voor één uit. Leg de voorwerpen die je in de lade wilt bewaren in het doosje met de ‘H’- de H staat voor ‘Hier bewaren’. De voorwerpen die je wilt bewaren maar niet in deze lade thuishoren, leg je in het doosje met de ‘E’ – de E staat voor ‘Elders opbergen’. Alle lege verpakkingen, papiertjes, alles wat kapot is of niet meer naar behoren functioneert, wat je dubbel hebt of dingen die je gewoon niet meer wilt, doe je in het pedaalemmerzakje.

Wees kritisch voor jezelf wanneer je een beslissing neemt om iets te houden. Je wilt natuurlijk niet dat de lade – nadat je deze zorgvuldig hebt uitgemest en schoongemaakt – weer een onoverzichtelijk geheel wordt waarin je niets meer kunt terugvinden. Heb je een aantal items dubbel? Vraag jezelf af hoeveel je er nu écht nodig hebt en ook daadwerkelijk gebruikt. Bewaar spullen niet uit ‘gewoonte’ maar denk goed na of je het echt nodig hebt of gebruikt. Zo ja, bedenk dan wat de beste plek is om dit te bewaren.

Ga net zo lang door totdat de rommella helemaal leeg is. Dit is een mooi moment om alle kruimeltjes en stofjes uit de la op te zuigen met de stofzuiger en daarna even lekker te poetsen met een heerlijk geurend sopje. Je bent ook vast spullen tegengekomen die best nog even een opfrisbeurt kunnen gebruiken voordat ze weer teruggaan in de lade. Was deze meteen af of stop ze in de vaatwasser.

Breng nu de spulletjes uit het ‘E’ doosje naar de plek waar je dit voorwerp wilt bewaren. Nadat je alle spullen die je elders wilt bewaren op hun plek gelegd hebt, is de lade waarschijnlijk weer helemaal opgedroogd na de poetsbeurt. Nu kun je de la gaan inrichten met alleen de spullen die jij daar wilt bewaren. Laat bij het inrichten wat ruimte over voor de spullen die nog in de vaatwasser staan zodat je deze na hun opfrisbeurt nog met gemak in de la kwijt kunt.

Tip!
Bewaar zoveel mogelijk soort bij soort. Bundel kleine spulletjes bijvoorbeeld in een bakje, mandje of met een elastiekje. Leg spullen die je vaak nodig hebt op een gemakkelijk te bereiken plek zodat je deze met gemak kunt pakken én ook weer kunt terugleggen ?.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe jullie rommella er nu uit ziet en hoe deze eruit ziet nadat je dit opknappertje hebt toegepast. Vind je het leuk om dit met ons te delen? Stuur dan een voor en na foto van jouw rommella naar info@organizedbyme.nl.

Organized by ME | Esther van Dijk

Lees meer opknappertjes