In het huishouden is er altijd wel wat te doen

Het kan een hele uitdaging zijn om je huis schoon en opgeruimd te houden. Zeker wanneer je naast je drukke baan een gezin hebt,  daarbij graag wilt sporten en ook graag tijd wilt doorbrengen met familie en vrienden.

Tot vorig jaar waren wij in de gelukkige omstandigheid een hulp in de huishouding te hebben. Jarenlang was zij onze rots in de branding als het aankwam op het schoonhouden van ons huis. Vorig jaar is zij na 16 jaar trouwe dienst met welverdiend pensioen gegaan.

Het valt niet mee om een goede hulp in de huishouding te vinden en hebben het een tijdje zonder gedaan. Het was af en toe een hele uitdaging maar met elkaar ging het prima. Zeker nu de kinderen wat groter zijn en ook zij regelmatig een handje toesteken.

Bijhouden

Het wekelijks bijhouden van ons huis neemt gelukkig niet al teveel tijd in beslag. Omdat de basis in ons huishouden op orde is, het is voor ons redelijk eenvoudig met elkaar het huishouden bij te houden.

Het lukte prima om dit te combineren met werk en daarnaast ook voldoende vrije tijd over te houden om te sporten of met familie en vrienden af te spreken. Maar de grote, periodieke klussen schoten er nog wel eens bij in. Inmiddels hebben sinds kort weer iemand gevonden die ons hierbij helpt.

Geregeld kom ik in huishoudens waar overal – en vooral veel – spullen zijn. En dan denk ik: ‘Jeetje, dat moet veel tijd kosten om het bij te houden!’

Het wekelijks bijhouden is veel gemakkelijker en kost veel minder tijd wanneer je een opgeruimd huis hebt. Maar er zijn meer voordelen van een opgeruimd huis.

4 Voordelen van een opgeruimd huis:

Bespaart tijd

In een rommelig huishouden is het lastiger schoonmaken. Wanneer je eerst 1001 dingen moet verplaatsen en afstoffen, kost je dat zeeën van tijd.

Staat je aanrecht vol met apparaten en vuile vaat? Dan nodigt dat niet echt uit om er een lekkere maaltijd in te gaan bereiden. En als je kledingkast uitpuilt en je kastdeuren niet meer dicht kunnen, kan het opruimen van de was ook een opgave zijn.

Het doen van het huishouden kost dan veel tijd en energie en je hebt daarbij ook nog eens het gevoel dat er nooit eens een einde aan komt.

Een fijn gevoel

Eigenlijk heb ik een beetje een haat-liefdeverhouding met schoonmaken.

Aan de ene kan heb ik er een ongelooflijke hekel aan maar aan de andere kant is het ook best fijn om te doen en meestal is het ook zo gepiept!

Het geeft me een heerlijk gevoel wanneer ik in een schone en opgeruimde keuken de maaltijd kan bereiden. Of in een schone en opgeruimde woonkamer ontspannen kan neerploffen op de bank voor een avondje tv, om vervolgens in een schone en opgeruimde badkamer mezelf klaar te maken voor de nacht.

Vrije tijd

Ik vind het super leuk om te werken maar ben ook dol op mijn vrije tijd. Deze besteed ik dan ook niet graag aan het opruimen en schoonmaken van ons huis, dus ga ik er regelmatig met de Franse slag doorheen.

Het liefste wil ik zo snel mogelijk door mijn huishouden heen zodat ik ook echt van mijn vrije tijd kan genieten en naast mijn werk niet nog eens uren moet ploeteren om het huis schoon en opgeruimd te houden.

Ik doe alleen de dingen die echt noodzakelijk zijn zoals het toilet en de badkamer, haal even een stofdoek en stofzuiger door het huis en houd dagelijks de keuken bij.

Minder zoeken

In een opgeruimd huis ben je minder tijd kwijt met het zoeken naar spullen. Want in dat geval heeft alles een vaste plek en leg je je spullen na gebruik weer op diezelfde plek terug.

Maar dat is iets wat er nog wel eens bij inschiet, ook in ons huishouden. Daarom houd ik iedere dag een 10-minuten rondje om de rommel op dagelijkse basis bij te houden.

Hoe is dat voor jou?

Natuurlijk zijn er meer voordelen van een opgeruimd huis, voor iedereen kan dat anders zijn. Maar hoe zou het voor jou zijn als je je huishouden moeiteloos kunt bijhouden en de opruimachterstanden zijn weggewerkt?

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is mijn eCoaching programma ‘Je drukke leven op orde!’ misschien wel iets voor jou! Met dit programma krijg je een stappenplan en routine aangereikt die elke dag feilloos werkt!

Echt alle facetten voor het op orde brengen van je drukke leven komen aan de orde. En door het doen van de super praktische opdrachten breng je je drukke leven stap voor stap steeds meer op orde.

Met als resultaat meer rust en ruimte in huis en hoofd. 😇

En denk je nu: ‘Dat lijkt me wel wat maar ik wil er eerst graag meer over weten’?! Meer informatie vind je hier.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x