Ieder jaar heb ik weer last van voorjaarskriebels. Ik geniet ervan als het zonnetje weer wat vaker schijnt en ramen en deuren lekker open kunnen om de frisse voorjaarsbries door het huis te laten waaien.

In het voorjaar krijg ik het op de een of andere manier altijd een beetje op m’n heupen en heb ik de neiging om de boel weer eens even lekker op te frissen en op te fleuren.

Gelukkig is een ouderwetse voorjaarsschoonmaak helemaal niet meer nodig om resultaat te boeken. We kunnen het onszelf tegenwoordig een stuk gemakkelijker maken.

Natuurlijk houd ik gedurende het jaar het huis wel bij, maar sommige klusjes sla ik in de winterperiode even over of pak ik wat minder vaak of grondig aan. Maar nu het zonnetje weer lekker schijnt, krijg ik zin om weer een aantal klussen op te pakken. Een aantal ervan wil ik graag met jullie delen, gewoon ter inspiratie en motivatie 😉.

Slaapkamer

Na de donkere maanden is het bij mij vaste prik dat ik in het voorjaar de slaapkamer weer even lekker onder handen neem.

Alle hoekjes en gaatjes worden weer eens grondig meegenomen tijdens een schoonmaakronde. Het matras wordt lekker opgefrist en het dekbed hangt weer wat vaker buiten uit te waaien.

Kamerplanten

‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’ wordt er wel eens gezegd en dat geldt zeker voor je kamerplanten. Die kunnen zo nu en dan ook wel eens een boost gebruiken. Het voorjaar is het uitgelezen moment om ze eens goed te verwennen.

Afvalcontainers

Maak jij ze wel eens schoon @First name? De afvalcontainers? Het is geen overbodige luxe om hier af en toe even een sopje door te halen maar ik vind het wel een heel vervelend klusje.

Als het buiten lekker weer is ben ik eerder geneigd om deze klus aan te pakken dan wanneer het waait en pijpenstelen regent. Maar het blijft een vervelend klusje. Daarom maak ik mijzelf er gemakkelijk vanaf. In dit opknappertje lees je hoe ik dat aanpak.

Auto

En de auto opruimen, dat is ook zo’n dingetje dat er in de winter vaak bij inschiet.

Tijdens de wintermaanden gaat de auto zo nu en dan wel eens door de wasstraat. Maar de binnenkant opruimen en schoonmaken komt er in de winter vaak niet van.

In het voorjaar is het dan ook weer tijd om de auto weer een keer goed van binnen op te ruimen en schoon te maken.  En van de zomer, wanneer we met de auto op vakantie zijn geweest, doe ik dat bij thuiskomst weer een keer. Dan kan die er wel weer even tegen tot het volgende voorjaar 😉.

Tuin

Het voorjaar is natuurlijk een uitgelezen moment om je tuin of balkon klaar te maken voor de zomer zodat je daar heerlijk kunt genieten van het buitenleven. Verwijder voordat je echt weer lekker in de tuin of op je balkon zit de groenaanslag. Haal daarna je tuinmeubelen tevoorschijn zodat je weer lekker in het zonnetje kunt genieten.

En heb je dat gedaan? Beloon jezelf dan met gezellige voorjaarsbloeiers om de boel een beetje op te fleuren.

Ik krijg er al helemaal zin in, jij ook?

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.