Gezonder eten, meer bewegen, stoppen met roken, meer tijd voor jezelf, meer besparen, het zijn slechts enkele van de vele voornemens waar veel mensen in het nieuwe jaar aan willen werken.

Vol goede moed gaan we van start en wordt er hard gewerkt aan de voornemens. Maar na een aantal weken wordt het steeds lastiger om vol te houden of lukt het al helemaal niet meer.

Is dit herkenbaar voor je? Het zou fijn zijn als wél lukt je voornemens vol te houden.

Zo houd jij je goede voornemens wél vol:

Eén tegelijk

Heb je meerdere goede voornemens dit jaar? Bijvoorbeeld meer gaan bewegen, gezonder eten of stoppen met roken? Het is haast niet te doen om aan al deze voornemens tegelijk te werken. De kans is dan groot dat ze mislukken

Pak je goede voornemens niet allemaal tegelijk op maar maak ze één voor één waar. Kies het voor jou het meest belangrijke voornemen uit en focus je alleen hier op. Pas als dit voornemen goed op de rit staat, kun je het volgende voornemen oppakken.

Grote kans dat het je nu wél lukt.

Hoort zegt het voort

Houd je voornemen niet alleen voor jezelf maar vertel aan je familie, vrienden en collega’s wat je goede voornemen is. Zij kunnen je dan helpen je doel te bereiken.

Hier gaat een motiverende en stimulerende werking vanuit en het helpt je om een voornemen beter vol te houden. En als je een moeilijk moment hebt, is het fijn als je mensen om je heen hebt die je een steuntje in de rug kunnen geven.

Off-day

Lukt het een dagje niet je aan je goede voornemen te houden? Niet getreurd, een kleine terugval betekent niet dat je voornemen totaal mislukt is. Laat de moed je niet in de schoenen zakken.

Accepteer dat het vandaag even niet lukt en pak morgen de draad gewoon weer op. Want ondanks deze ‘off-day’ sta je er nog steeds beter voor dan toen je nog niet aan je voornemen werkte.

Motiveer jezelf

Complimenteer jezelf en vier je successen met anderen. Zij zullen heel trots op je zijn en je complimenteren met je behaalde resultaat. Hierdoor raak je steeds meer gemotiveerd om je goede voornemens vol te houden en door te zetten.

Verwen jezelf

Stel een realistisch en meetbaar doel en werk met tussendoelen. Heb je dit (tussen)doel bereikt? Beloon jezelf dan met een cadeautje.

Koop bijvoorbeeld een leuk tijdschrift om even lekker in te lezen. Verwen jezelf met een mooie bos bloemen, een wellness in je eigen badkamer of trakteer jezelf op een avondje bingewatchen. Kies iets waar jij van geniet en blij van wordt. Dit vooruitzicht helpt je je voornemen vol te houden.

Tip:

Heb je last van uitstelgedrag bij het oppakken van je goede voornemens? Lees hier hoe je de vaart er weer in krijgt.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Blijf er niet mee zitten! Mail of bel me en stel je vraag dan kun je mij vertellen waar je tegenaan loopt en wat je belangrijkste knelpunten zijn. Samen bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Ja! die pak ik mee
Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.

Ja! Leuk om te lezen