Heb je jezelf voorgenomen dit jaar meer te gaan bewegen, gezonder te gaan eten of minder geld uit te geven?

Misschien is het wel iets anders maar wat het ook is, je bent waarschijnlijk vol goede moed van start gegaan en doet er alles aan om je voornemens vol te houden… of toch niet…?

We zijn nu een paar weken onderweg in het nieuwe jaar en ik ben benieuwd: Lukt het je nog ja aan je voornemens te houden?  Of beginnen de eerste barstjes in het volhouden van je voornemens al zichtbaar te worden?

Geldt dit voor jou? Met deze tips lukt het wel!

Zou houd je voornemens beter vol

Eén voor één

Ben je het nieuwe jaar met meerdere goede voornemens gestart? Het is haast niet te doen om met al deze voornemens tegelijk aan de slag te gaan. De kans is groot dat je het dan minder goed volhoudt.

Pak je voornemens dus niet allemaal tegelijk op maar maak ze één voor één waar.

Kies het voor jou meest belangrijke voornemen uit en focus je in eerste instantie alleen hier op. Pas wanneer dit voornemen goed op de rit staat, kun je aan het volgende voornemen gaan werken. Grote kans dat het dan wél lukt.

Maak het concreet

Het is belangrijk dat je je voornemen zo concreet mogelijk formuleert en zo helder mogelijk voor ogen hebt waarom dit voor jou belangrijk is. En waarom je er juist nu aan wilt gaan werken; wat is je motivatie?

Door hier over na te denken en je voornemen zo concreet mogelijk te formuleren, weet je precies wat je te doen staat en waarom je dat graag wilt. Je raakt hierdoor meer gemotiveerd om je goede voornemen wél vol te houden en door te zetten.

Hoort zegt het voort

Vertel aan je familie, vrienden en collega’s wat je goede voornemen is. Zij kunnen je dan helpen om je doel te bereiken.

Er gaat een motiverende en stimulerende werking vanuit en het helpt je om je voornemen beter vol te houden. En als je een moeilijk moment hebt, is het fijn dat er mensen om je heen zijn die snappen wat je nodig hebt en je een steuntje in de rug kunnen geven.

Ze zullen heel trots zijn op je en je complimenteren met het behaalde resultaat. Hierdoor raak je steeds meer gemotiveerd om je goede voornemens vol te houden én door te zetten.

En het is natuurlijk ook super fijn om je successen met anderen te vieren.

Off-day

Lukt het een dagje niet je aan je goede voornemen te houden?

Geen nood! Een kleine terugval betekent niet dat je voornemen totaal mislukt is. Laat de moed je niet in de schoenen zakken.

Accepteer dat het vandaag even niet lukt en pak morgen de draad gewoon weer op. Want ondanks deze ‘off-day’ sta je er nog steeds beter voor dan toen je nog niet aan je voornemen werkte.

Motiveer jezelf

Leg de lat voor jezelf niet te hoog en vier ook tussentijdse successen. 🥳

Werk met heldere en concrete tussendoelen; heb je een tussendoel bereikt? Geef jezelf dan een schouderklopje en beloon jezelf met een klein cadeautje.

Koop bijvoorbeeld een leuk tijdschrift om even lekker in te lezen. Verwen jezelf met een mooie bos bloemen, een wellness in eigen badkamer of trakteer jezelf op een avondje Netflixen.

Kies iets waarvan jij geniet en blij van wordt. Dit vooruitzicht motiveert je en helpt je jouw voornemen beter vol te houden.

Heel veel succes, je kunt het! 💪🏻

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen met alle plezier.

Ik kijk uit naar je bericht!