Voorraad bakjes, bekers en doosjes, we hebben allemaal wel een lade of kast in huis die volgestopt is met dit soort plastic bakjes. En de collectie blijft maar groeien want een extra bakje is nooit weg. Zelfs als je koelkast en vriezer ermee vol staan, heb je nog steeds stapels bakjes in je kast staan. Het zijn vaak onhandige formaten die zich lastig laten stapelen of waarvan je het bijpassende dekseltje niet meer kunt vinden. Hoogste tijd voor de voorraad bakjes check!

Dit heb je nodig:

Doel:

Complete en overzichtelijke collectie voorraad bakjes

Tijd:

Ca. 30 minuten

Nodig:

Twee lege boodschappenkratten of (verhuis)dozen, vuilniszak, allesreiniger, microvezeldoekje, notitieboekje en pen

Voorraad bakjes check; zo doe je dat:

Haal alle voorraadbakjes uit de kast of lade die je hiervoor in gebruik hebt. Verzamel ook alle voorraad bakjes die je op andere plekken kunt vinden. Zet alle bakjes overzichtelijk op een tafel of groot leeg oppervlak neer zoveel mogelijk soort bij soort en maat bij maat. Bekijk alle bakjes die je hebt met een kritisch oog: Zijn de bakjes nog heel en compleet? Haal de bakjes die stuk zijn of incompleet of niet meer geschikt zijn voor gebruik, er tussenuit. Deze kun je met een gerust hart in de vuilniszak stoppen want in een kapot of niet afsluitbaar bakje is het niet handig voorraad bewaren.

Houden

Bekijk daarna hoeveel bakjes er nog over zijn en bedenk hoeveel je er eigenlijk nodig hebt. Je kunt ook uitgaan van de beschikbare ruimte die je hebt voor het bewaren van voorraad bakjes. Haal vervolgens alleen de bakjes er tussenuit die je handig vindt en graag gebruikt en stop die even in een krat.

Weg

Nu zijn alleen nog de bakjes over die je niet meer wilt gebruiken. Zijn de overgebleven bakjes nog heel en compleet? En kunnen ze nog prima een volgende ronde mee? Doe ze in een doos en geef ze weg aan iemand die het goed kan gebruiken of breng ze naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Schoonmaken

Is de lade of kast helemaal leeg? Maak deze dan even lekker schoon met een sopje en microvezeldoekje.Terwijl de ruimte droogt, breng je de doos met voorraad bakjes die je niet meer wilt houden, tijdelijk in de garage of berging en plan binnenkort een moment in om deze weg te brengen. Beter is nog om de doos gelijk in je auto te zetten om deze direct nadat je klaar bent met dit opknappertje weg te brengen.

Sorteren en bundelen

Is de lade of kast droog? Zet dan de voorraad bakjes die je graag wilt bewaren en gebruiken overzichtelijk in de kast of lade terug. Je kunt de bakjes handig opbergen door de bakjes op grootte te sorteren en kleine bakjes in de grotere exemplaren te doen. Doe alle dekseltjes bij elkaar in een bakje of doos waar ze in passen. Het sorteren en bundelen voorkomt dat de kleine bakjes en losse deksels door de lade of kast gaan zwerven.

Ruim vervolgens de kratten/dozen en schoonmaakspullen op en gooi de vuilniszak in de kliko. Zo heb je weer overzicht in je collectie voorraad bakjes.

Tip:

Heb je kapotte bakjes weggedaan en heb je daardoor onvoldoende bakjes van een bepaalde maat? Noteer dit meteen in je notitieboekje en schaf binnenkort de benodigde bakjes aan.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag.

Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.