Plastic voorraad bakjes, schalen, bekers en doosjes, we hebben allemaal wel een lade of kast in huis die volgestopt is met plastic bakjes. Vaak zijn het onhandige formaten die zich lastig laten stapelen en waarvan je meestal niet het bijpassende dekseltje kan vinden. Tijd voor de voorraad bakjes check!

Dit heb je nodig:                                               

Doel: Overzicht in je collectie voorraad bakjes
Tijd: ca 30 minuten
Nodig: 2 Lege boodschappenkratten of (verhuis)dozen, vuilniszak, sopje van lauwwarm water en allesreiniger, microvezeldoekje, notitieboekje en pen

Voorraad bakjes check; zo doe je dat:

Maak de kast of lade die je voor de bakjes hebt ingericht helemaal leeg. Dit doe je door de voorraad bakjes er één voor één uit te pakken en direct te beslissen wat je ermee wilt doen. Wil je het houden? Stop het dan in een krat die je labelt met ‘Houden’. Wil je het zelf niet meer gaan gebruiken maar kan het nog prima een volgende ronde mee? Doe het dan in een krat die je labelt met ‘Weggeven’. Voorraad bakjes die kapot, incompleet of niet meer geschikt zijn voor gebruik, doe je in de vuilniszak.

Is de lade of kast leeg? Maak deze dan even lekker schoon met een sopje en microvezeldoekje. Terwijl de ruimte droogt, breng je de krat met voorraad dozen die je niet meer wilt houden, tijdelijk in de garage, berging, bijkeuken, zolder of zet deze in de auto om na deze opruimklus gelijk weg te brengen.

Is de lade of kast droog? Zet dan de voorraad bakjes die je graag wilt bewaren en gebruiken overzichtelijk in de kast of lade terug. Maar hoe berg je deze onhandig gevormde bakjes nu eigenlijk handig op? Bundel kleine bakjes tezamen in grotere exemplaren en doe de dekseltjes bij elkaar in een bakje of doos waar ze in passen. Dit bundelen voorkomt dat de kleine bakjes en losse deksels door de lade of kast gaan zwerven.

Ruim vervolgens de kratten/dozen en schoonmaakspullen op en gooi de vuilniszak in de kliko. Zo heb je weer overzicht in je collectie voorraad bakjes.

Lees meer opknappertjes