Er worden wekelijks heel wat wassen gedraaid in onze Nederlandse huishoudens. Bonte was, witte was, kookwas, er is altijd wel een was te draaien. Heb je de ene was goed en wel gevouwen en gestreken in de kast liggen, puilt de wasmand met vuile was alweer uit. Er lijkt maar geen einde aan te komen.

Maar er is goed nieuws! Je kunt het aantal wassen per week verminderen!

Minder wassen? 3 slimme tips:

Broeken en truien

Deze zijn na één keer dragen heus niet altijd vies. In sommige gevallen kun je ze best nog een keer dragen. Wassen is dan ook niet altijd noodzakelijk. Sterker nog, van vaak wassen kan je kleding sneller vaal en lelijk worden.

Het kan soms voldoende zijn om je broek of trui een nachtje buiten of voor het open raam te laten luchten. Daar krijgt het al een lekkere oppepper van.

Handdoeken

Handdoeken worden in veel huishoudens slechts één keer gebruikt. Maar hoe vies wordt een handdoek na één keer afdrogen? Als het goed is kom je net uit bad of onder de douche vandaan en droog je een schoon lichaam af.

Leg de handdoeken na het afdrogen niet op de grond maar hang deze goed uit aan een handdoekenrekje of over de verwarming. Je kunt ‘m dan prima nog een keer gebruiken.

Stel je voor dat er in een gezin met 4 personen iedere dag een schone handdoek gebruikt wordt, dat zijn 1460 handdoeken per jaar! Als je de handdoek twee keer gebruikt dan scheelt dat 730 handdoeken per jaar! Reken maar uit hoeveel wassen dat zijn 😉.

Beddengoed

Geloof het of niet, maar er is een goede reden om je bed ’s-morgens niet op te maken. Beter is om je bed iedere morgen open te slaan en het ten minste een uur lang te laten luchten.

Door het goed laten luchten van de bedden kun je de was met beddengoed best nog even uitstellen.

Wil je weten hoe je in een handomdraai je matras reinigt? Lees dan dit artikel ook even.

Tip:

Tijd besparen met wassen? Werk met meerdere wasmanden. Één voor de witte was en één voor de gekleurde was. Heb je voldoende ruimte dan kun je ook nog een wasmand voor bijvoorbeeld handdoeken en beddengoed neerzetten. Iedereen gooit zijn of haar vuile was in de juiste wasmand en was sorteren behoort tot de verleden tijd.

Bonus tip:

Je zou niet zeggen dat het nodig is om een apparaat wat schoonmaakt zelf ook schoon te maken. Maar door al dat wassen kan ook de wasmachine vies worden. Het is dan ook verstandig je wasmachine zo nu en dan schoon te maken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je vragen of wil je meer weten over de coaching mogelijkheden? Aarzel niet en laat het me weten, ik beantwoord je vragen graag. Ik kijk uit naar je bericht!

jb1x

Gratis E-Book & tips

Organiseren van je administratie

Gratis E-Book

Handige tips die je helpen het overzicht in je spullen, administratie, agenda en huishouden weer terug te krijgen.

Organiseren van je huis

Gratis tips & tricks

Ik geef je graag handige tips die je helpen bij het opruimen, huishouden, administreren en agenderen.